Nemačka obezbedila novi izvor: Cilj – smanjiti zavisnost od Rusije

Izvor: B92, 16.Avg.2022, 18:37

Nemačka obezbedila novi izvor: Cilj – smanjiti zavisnost od Rusije

Berlin -- Nemačka je danas dobila potvrdu da će veliki uvoznici gasa ove zime održavati u potpunosti punim dva najveća terminala za tečni prirodni gas (LNG).

Cilj je da se smanji zavisnost od ruskog gasa s obzirom da je Moskva upozorila da bi ionako visoke cene gasa mogle ponovo da rastu, preneo je Rojters.

Rusija, koja je ranije zadovoljavala oko 40 odsto evropskih potreba za gasom, smanjila je isporuke navodeći kao razlog probleme sa opremom, dok Berlin >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << optužuje Moskvu da želi da "ucenjuje" Evropu.

Nemačka nastoji da pronađe alternativne izvore gasa pre zime, u slučaju da Rusija dodatno smanji ili potpuno prekine snabdevanje, a Berlin je već upozorio nemačku javnost na moguće racionisanje gasa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Njemačka obezbijedila novi izvor za bolje snabdijevanje gasom

Izvor: Nezavisne Novine, 16.Avg.2022

BERLIN - Njemačka je danas dobila potvrdu da će veliki uvoznici gasa ove zime održavati u potpunosti punim dva najveća terminala za tečni prirodni gas (LNG), kako bi se smanjila zavisnost od ruskog gasa s obzirom da je Moskva upozorila da bi ionako visoke cijene gasa mogle ponovo da rastu, prenio...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.