Ne smemo demonizovati Rusiju, previše toga je u igri

Izvor: B92, 15.Apr.2018, 18:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Ne smemo demonizovati Rusiju, previše toga je u igri"

Nemački predsednik Frank-Valter Štajnmajer upozorio je da ne treba demonizovati Rusiju i ukazao na galopirajuće otuđenje Moskve i Zapada.

"Nezavisno od Putina - ne smemo Rusiju u celini, zemlju i njene ljude da proglasimo za neprijatelja. Naša istorija govori protiv toga, a previše toga je u igri", rekao je Štajnmajer za "Bild am zontag".

Pozvao je nemačke političare da ne odustaju od diplomatskih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << napora.

Štajnmajer je izrazio zabrinutost da su preksinoćni vazdušni udari zapadnih sila prvi put značajno povećali rizik od direktne konfrontacije snaga Rusije i SAD u Siriji.

"Mi smo u novoj fazi eskalacije rusko-američkih odnosa", upozorio je Štajnmajer.

On je rekao i da je napad nervnim agensom na dvostrukog agenta Sergeja Skripalja zabrinjavajući.

"Ali isto tako mora da nas zabrine galopirajuće otuđenje između Rusije i Zapada, sa posledicama koje će prevazići ovaj slučaj. Praktično više ne postoji osnova poverenja", rekao je on.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Štajnmajer: Rusiju ne smemo proglasiti za neprijatelja

Izvor: Blic, 15.Apr.2018

Nemački predsednik Frank-Valter Štajnmajer upozorio je danas da ne treba demonizovati Rusiju i ukazao na galopirajuće otuđenje Moskve i Zapada.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.