Izvor: RTS, 28.Feb.2021, 15:25

Navaljni stigao u kaznenu koloniju u Pokrovu

Ruski opozicionar Aleksej Navaljni stigao je u zatvor koji se nalazi na 100 kilometara od Moskve.
Aktivista za ljudska prava Ruslan Vahapov, koji se bavi pravima zatvorenika rekao je agenciji Tas da je prema njegovim informacijama Navaljni nedavno prebačen u kaznenu koloniju broj 2 (IK-2) u gradu Pokrovu, u ruskoj Vladimirskoj oblasti.

"Izveštaji o njegovom dolasku u tu popravnu >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << ustanovu kruže među zatvorenicima kaznene kolonije", dodao je Vahapov.
Prema njegovim rečima, dolazak Navaljnog u ovaj zatvor u centralnoj ruskoj Vladimirskoj oblasti moći će da se potvrdi tek nakon posete njegovih advokata.
"Ovo će konačno skinuti sa dnevnog reda sva pitanja u vezi sa zatvaranjem Navaljnog", istakao je Vahapov i ukazao da bi Navaljni kasnije mogao biti premešten u drugi zatvor.
Raniji izveštaji govorili su da je Navaljni u petak odveden u Vladimirsku oblast, podseća Tas.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.