Izvor: RTS, 26.Feb.2021, 14:45

Navaljni prebačen u zatvor van Moskve na odsluženje kazne

Šef ruske Federalne kaznene službe Aleksandar Kalašnjikov potvrdio je da je ruski opozicionar Aleksej Navaljni prebačen u zatvorsku koloniju van Moskve, gde treba da odsluži kaznu od dve i po godine zatvora.
Agencija Tas navodi da je Kalašnjikov saopštio da u kaznenoj koloniji koju nije imenovao, nema opasnosti po bezbednost ili zdravlje Navaljnog i da će on tamo imati prihvatljive uslove.

"Navaljni će biti zadržan u >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << potpuno prihvatljivim uslovima. Ako to poželi, biće uključen u proizvodne aktivnosti", rekao je Kalašnjikov, prenosi Tas.
Agencija ističe da je sud u Moskvi zameno uslovnu kaznu Navaljnom zbog slučaja "Iv Roše" stvarnom zatvorskom kaznom zbog višestrukih kršenja kaznenih uslova, a moskovski gradski sud je 20. februara potvrdio presudu i ona je tada stupila na snagu.
Advokat Navaljnog je juče rekao da je ruski opozicionar prebačen u zatvor izvan Moskve, a ruski mediji su nagovestili da će Navaljni, koji je privremeno bio u najstrože čuvanom zatvoru u Moskvi, biti prebačen u objekat na zapadu Rusije.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.