Najstarija žena na svetu Ruskinja, napunila sto devetnaest godina

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Sep.2019, 16:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najstarija žena na svetu Ruskinja, napunila sto devetnaest godina

Najstarija žena u Moskvi je napunila 119 godina, kažu iz Ruskog penzionog fonda.

"U našoj bazi podataka vidimo dve dugovečne žene koje primaju penziju. Jedna od njih rođena je 1900. godine, a druga 1909. godine", rekla je Marina Gustova iz kancelarije za Moskvu i moskovsku regiju Fonda za TAS S.

Ranije je Ruska Federalna državna služba za statistiku saopštila da je porastao broja stanovnika >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << starijih od 100 godina: od 7.718 ljudi pre deset godina došlo se do 20.582 na početku 2019. Ipak, kako se navodi, zvanično je prema Ginisovoj knjizi rekorda, najstarija osoba u svetu Kane Tanaka iz japanskog grada Fukuoke sa 116 godina.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

NAJSTARIJA ŽENA NA SVETU ŽIVI U MOSKVI: Ima 119 godina!

Izvor: Kurir, 26.Sep.2019

Najstarija žena na svetu je jedna penzionerka iz Moskve koja ima 119 godina, kažu iz Ruskog penzionog fonda.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.