Na moskovski samit idu Škundrić i Bajatović, a možda i Cvetković

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Jan.2009, 17:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na moskovski samit idu Škundrić i Bajatović, a možda i Cvetković

BEOGRAD - Ministar rudarstva i energetike Petar Škundrić izjavio je danas da će on i direktor Srbijagasa Dušan Bajatović sigurno putovati u Moskvu na sastanak o gasnoj krizi, a da se još razmatra da li će ići i premijer Mirko Cvetković.

"U toku su diplomatske konsultacije o tome da li će i premijer Srbije Mirko Cvetković učestvovati, u zavisnosti od nivoa sutrašnjeg sastanka", kazao je Škundrić na konferenciji za novinare u Vladi Srbije.

On je >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << kazao da je cilj sutrašnjeg sastanka o gasnoj krizi da se postigne dogovor da se odmah stvore mogućnosti za normalan transport tog energenta iz Rusije ka potrošačima u Evropi.

U Moskvi je ranije danas novinarima u ambasadi Srbije rečeno da će na samitu o gasnoj krizi koji bi sutra trebalo da bude održan u Moskvi Srbiju predstavljati premijer Mirko Cvetković.

U Moskvi bi sutra, na predlog predsednika Rusije Dmitrija Medvedeva, trebalo da se održi samit na kojem bi na najvišem nivou razgovaralo o prevazilaženju kriza u isporuci ruskog gasa Evropi preko Ukrajine, kojom je oštećena i Srbija.

Lavrov: Kriza neće uticati na Severni i Južni tok

Ruski šef diplomatije Sergej Lavrov rekao je da je Srbija pozvana na sutrašnji samit, jer se nalazi u teškoj situaciji.

On je pozvao Evropsku uniju na solidarnost, kako bi izvršila pritisak na Ukrajinu, u vezi sa sporom oko isporuke gasa.

Prema Lavrovljevim rečima, svetska ekonomska kriza neće mnogo uticati na najznačajnije ruske projekte kao što su gasovodi Severni i Južni tok.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.