NOVI ATAK NA MOSKVU: Ruski ambasador pozvan na hitan razgovor u MSP Velike Britanije

Izvor: SrbijaDanas.com, 15.Apr.2021, 18:56

NOVI ATAK NA MOSKVU: Ruski ambasador pozvan na hitan razgovor u MSP Velike Britanije

Ovo je jedan u nizu novih napada na Rusiju

Ministarstvo spoljnih poslova Velike Britanije pozvalo je ruskog ambasadora u Londonu na hitan razgovor zbog "neprijateljske delatnosti" Rusije, navodi se u saopštenju Forin ofisa.

- MIP Velike Britanije pozvao je ruskog ambasadora zbog duboke zabrinutosti Velike Britanije neprijateljskim ponašanjem Rusije, između ostalog sajber napadima, mešanjem >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << u diplomatske procese, povećanjem vojnog prisustva na ukrajinskoj granici i za nezakonitu aneksiju Krima - navodi se u saopštenju.

Ranije su vlasti Velike Britanije optužile Spoljnoobaveštajnu službu Rusije da da stoji iza sajber napada SolarWinds.

Sjedinjene Američke Države su objavile danas da uvode sankcije za šest ruskih tehnoloških kompanija, kao i da proteruju deset ruskih diplomata.
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.