NOĆNI VUKOVI STIGLI U PRAG: Dočekani psovkama, zvižducima i pogrdnim transparentima (VIDEO)

Izvor: Telegraf.rs, 07.Maj.2016, 18:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NOĆNI VUKOVI STIGLI U PRAG: Dočekani psovkama, zvižducima i pogrdnim transparentima (VIDEO)

Noćne vukove iz najstarijeg ruskog motociklističkog kluba, u patriotskoj vožnji od Moskve do Berlina u čast pobede u Drugom svetskom ratu Prag, danas su dočekani na Vaclavskom trgu zastavama NATO, SAD i Ukrajine, špalirom od pogrdnih transparenata sa ruskim i sovjetskim vođama, zvižducima i putokazom "Moskva - 2.000 km".

Koloni od 50 ruskih motociklista koji su stigli iz Beča pridružilo se na češko-austrijskoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << granici još oko 50 čeških i slovačkih motociklista i zajedno su stigli u Prag, gde su odali poštu sovjetskim vojnicima koji su poginuli oslobađajući krajem Drugog svetskog rata Češku na Olšanskom groblju u Pragu.

Noćni vukovu obišli su i počasni krug na Vaclavskom trgu u Pragu, ali tu ih je dočekalo oko 50 stanovnika češke prestonice koji na ruske motocikliste gledaju kao na militantne ruske nacionaliste koji bi rado da obnove Sovjetski Savez. Okupljeni građani držali su u rukama podrugljive crvene transparente.



Nekoliko Čeha pokušalo je da spreči noćne vukove da prođu tako što su seli na trg, ali policija ih je blagovremeno odvukla na stranu.

Noćne vukove dočekali su i ispratili skandiranjem, zvižducima i mašući zastava NATO, SAD i Ukrajine. Na transparentima su bile ispisane poruke "Česi dobro znaju šta znači 'prijateljstvo' ruskog naroda" i "Češkoj je mesto na Zapadu, a ne u ruskom čoporu".

Dve devojke donele su transparent sa putokazom "Moskva - 2.000 km" i najpopularnijom porukom sovjetskim vojnicima kada su okupirali Čehoslovačku 1968. godine - "Idi kući Ivane", danas bez ondašnjeg dodatka "čeka te Nataša".

Foto: Tanjug/AP

Pobedonosni krug ruskih motociklista na Vaclavskom trgu u Pragu, jednoj od stanica na trasi od Moskve do Berlina dugoj 6.000km preko Belorusije, Poljske, Slovačke, Austrije, Češke do Nemačke, osudile su gradske vlasti na čelu sa gradonačelnicom Adrijanom Krnačovom.

Činovnik koji je patriotsku vožnju Vaclavskim trgom odobrio pravdao se da nije znao da će to biti baš ruski Noćni vukovi, jer su zahtev podneli češki motociklisti.

Posle početnih problema na poljskim granicama kada je zabranjen ulaz glavnog konvoja Noćni vukovi, koji su iz Moskve krenuli 29. aprila, bez problema su nastavili put, zaustavljajući su da obiđu groblja sovjetskih vojnika i polože cveće na spomenike Crvenoj armiji, a kako su se pohvalili na svom sajtu, pomoć im je nesebično pružala policija u Slovačkoj.

Protest protiv Noćnih vukova u Pragu usamljen je incident, pošto je prethodno u Brnu zajedno sa njima cveće položio na groblje sovjetskih vojnika predsednik Regiona južne Moravske Milan Hašek i fotografijom sa njima pohvalio se na Fejsbuku.

(Telegraf.rs / Beta)


Pogledaj vesti o: Moskva,   NATO

Nastavak na Telegraf.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.