Izvor: MozzartSport.com, 11.Apr.2021, 20:15

Moskvom vladaju Nikolićeva pravila direktnog fudbala: Spartak uzalud napadao, majstor je Smolov (VIDEO)

Trijumf Lokomotive vredan potencijalnog plasmana u Ligu šampiona - 2:0

Možda je Italijan Domenik Tedesko stvarno od Spartaka iz Moskve napravio ofanzivno vrlo respektabilan tim. Ekipu koja uvek želi da igra i gura loptu unapred. Ali u velikom derbiju glavnog grada Rusije to mu ništa nije vredelo. Jer u Moskvi vladaju zakoni direktnog >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << fudbala Marka Nikolića. Bivši trener Partizana i ljubimac Grobara izvojevao je jedan od najvažnijih trijumfa tokom svoje ruske epizode, pošto je kao domaćin sa Lokomotivom slavio u velikom derbiju protiv Spartaka – 2:0.

Dovoljno da san o direktnom plasmanu u Ligu šampiona ponovo zaživi u redovima Železničara. Spartak će i posle velikog šamara imati bod više i dalje gledati ostatak lige sa druge pozicije. Ali Lokomotiva kao trećeplasirana ekipa zaostaje samo jedan korak, a znamo koliko je Marko Nikolić opasan u takvim situacijama.

Jednako opasan kao u mečevima kada pusti rivala da igra i onda ga „ubije“ iz kontri. Kakvu smo utakmicu gledali u derbiju Moskve možda najbolje ilustruju statistički podaci. Imao je Spartak iz Moskve čak 20 udaraca na gol, deset je išlo u Giljermeovu mrežu. Ali je sjajni golman čuvao Nikolića i ostatak tima od opasnih pokušaja Soboljeva, Larsona i Promesa.

Spartak je bio ofanzivniji, naigrao se fudbala na polovini Lokomotive, ali je domaćin bio konkretniji. Nesumnjivo to je delo Marka Nikolića, taktika koju je pogurao majstor svetskog formata Fjodor Smolov.

Reprezentativac Rusije iskreirao je prvi, pravi napad Lokomotive. Igrao se 22. minut kada je Smolov kao na tacni ostavio loptu Kamanuo, kome je ostao lakši deo zadatak. Inicijalno vođstvo ostavilo je prostor Marku Nikoliću da još više zategne blok, skrati prostor tehnički nadarenim igračima Spartaka i vreba šansu iz kontri.

Sigurni smo da je od vodećeg gola Marko Nikolić priželjkivao i čekao bar još jednu kontru. I sačekao je. U samom finišu prvog poluvremena Lokomotiva je prebacila u najvišu brzinu i kontrom rasturila postavku Spartaka. Na kraju je Muhin išao sam ka golu Spartaka, startovao je Brazilac Ajrton i dobio crveni karton. I onda je na scenu stupio ponovo Smolov. Slobodan udarac sa 16 metara izveo je tako precizno, i tako snažno, da golmanu gostiju nije imao promil šanse da uradi nešto više.

Spartak je bio bolji u nastavku. Ali nije imao rešenje za sjajnog Giljermea. Čuvar mreže domaćina je devet puta uspešno intervenisao i sačuvao veliku prednost tima Marka Nikolića.

PREMIJER LIGA RUSIJE – 25. KOLO

Subota

Himki – Tambov 1:0 (0:0)

/Glušakov 59/

Ufa - Ahmat 3:0 (2:0)

/Mrzljak 13, Anhel 36 ag, Miletić 54/

Rostov - Rubin 0:1 (0:0)

/Jevtić 73/

Nedelja

Arsenal Tula - Krasnodar 1:0 (1:0)

/Čaušić 62/

Dinamo Moskva - Ural 2:2 (0:1)

/Ordec 47, Zakarijan 71 - Pogrebnjak 43, 75/

Soči - Zenti 1:2 (0:0)

/Burmistrov 58 - Azmun 63, 79/

Lokomotiva - Spartak 2:0 (2:0)

/Kamano 22, Smolov 45/

Ponedeljak

18.00: (1,30) CSKA M. (5,20) Rotor (11,0)

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.