Moskva traži objašnjenje od Londona zbog računa Rusije danas

Izvor: NoviMagazin.rs, 13.Jul.2015, 19:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Moskva traži objašnjenje od Londona zbog računa Rusije danas

Rusija je danas od britanskih vlasti zatražila hitno objašnjenje situacije u vezi sa zatvaranjem računa agencije "Rusija danas" u banci "Berkliz" (Barclay''s), preneo je TASS.

"Ruska strana obratila se zahtevom britanskim vlastima da hitno razjasne siktuaciju sa zatvaranjem računa predstavništva državne informativne agencije Rusije, MIA Rusija danas", u banci Berkliz u Londonu”, navelo je u saopštenju rusko Ministarstvo inostranih poslova.

Ministarstvo >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << podseća da je račun jednostrano zatvoren 8. jula ove godine.

"Prema našim podacima, račun je zatvoren u vezi sa sankcijama uvedenim generalnom direktoru MIA Rusija danas Dmitrija Kiseljova", navelo je Ministarstvo.

TAS S podseća da je EU prošle godine uvela sankcije za Kiseljova.

Ranije je pres služba agencije Rusija danas saopštila da je zatvaranje računa u Velikoj Britaniji cenzura i direktno ometanje rada novinara.
Pogledaj vesti o: Moskva,   London

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Moskva traži objašnjenje od Londona zbog zatvaranja računa “Rusije danas”

Izvor: Blic, 13.Jul.2015

Rusija je danas od britanskih vlasti zatražila hitno objašnjenje situacije u vezi sa zatvaranjem računa agencije "Rusija danas" u banci "Berkliz" (Barclay's), preneo je TASS..."Ruska strana obratila se zahtevom britanskim vlastima da hitno razjasne siktuaciju sa zatvaranjem računa predstavništva...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.