Moskva se zalaže za nastavak dijaloga sa svim zemljama NATO-a

Izvor: Vostok.rs, 17.Jun.2020, 14:29

Moskva se zalaže za nastavak dijaloga sa svim zemljama NATO-a

Moskva se zalaže za nastavak dijaloga sa svim zemljama-članicama NATO-a, izjavio je ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov, istakavši da su predlozi Moskve o deeskalaciji na liniji Rusija-NATO ostali bez konkretnih odgovora.
„Samo ću reći da smo mi za nastavak normalnog dijaloga sa svim zemljama koje su članice Severnoatlantskog saveza u vojnoj oblasti, kako bismo sveobuhvatno razmatrali čitav niz pitanja koja se tiču vojno-političke bezbednosti na evropskom kontinentu, u evroatlantskom prostoru u širem kontekstu, na osnovu objektivne analize, na osnovu objektivne procene rizika i pretnji koji ovde postoje“, rekao je Lavrov. Istakao je da su dobro poznati predlozi Moskve o smanjenju napetosti na liniji kontakata Rusije i Severnoatlantske alijanse, da su o tome obaveštene i SAD i NATO, ali da do sada nisu dobijeni konkretni odgovori. „Oni ostaju na stolu, a kada NATO bude spreman i mi ćemo biti spremni za konkretne korake u cilju deeskalacije“, istakao je Lavrov.  
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.