Izvor: Nezavisne Novine, 19.Jul.2018, 12:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Moskva protjeruje grčke diplomate

MOSKVA - Rusija će protjerati grčke diplomate, a vrijeme i njihov broj još nisu poznati, rekao je danas ruski ambasador u Atini Andrej Maslov.

"Već smo rekli da ćemo uzvratiti istim mjerama. Ne znam kada, niti tačan broj, ali će to biti uzvratne mjere, u skladu sa postojećom praksom", rekao je Maslov agenciji TASS.

Atina >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << je prošle sedmice protjerala dvojicu ruskih diplomata i zabranila ulazak u zemlju za dva lica zbog pokušaja podmićivanja zvaničnika i podsticanja demonstracija protiv sporazuma Atine i Skoplja o novom nazivu Makedonije, podsjeća Rojters.

Maslov je dodao da više nije pogodan termin za planiranu jesenju posjetu ruskog ministra spoljnih poslova Sergeja Lavrova Grčkoj.

Vlasti Grčke su prošlog mjeseca pozvale Lavrova da u septembru dođe u posjetu toj zemlji.
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ruski ambasador: Moskva protjeruje grčke diplomate

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 19.Jul.2018

Rusija će protjerati grčke diplomate, a vrijeme i njihov broj još nisu poznati, rekao je u četvrtak ruski ambasador u Atini Andrej Maslov. "Već smo rekli da ćemo uzvratiti istim mjerama. Ne znam kada, niti tačan broj, ali će to biti uzvratne mjere, u skladu sa postojećom praksom", rekao je...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.