Gde su ti dokazi da Rusija testira nuklearno oružje? Moskva UPOZORILA Vašington da pokaže na delu svoje OPTUŽBE

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Jun.2019, 19:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gde su ti dokazi da Rusija testira nuklearno oružje? Moskva UPOZORILA Vašington da pokaže na delu svoje OPTUŽBE

Moskva poziva Vašington da predstavi dokaze o tome da Rusija narušava moratorijum na nuklearna ispitivanja, izjavio je stalni predstavnik Rusije pri međunarodnim organizacijama u Beču Mihail Uljanov

.

- SAD su ponovo saopštile da Rusija izvodi nuklearna ispitivanja. Tu optužbu je 29. maja već opovrgnuo međunarodni sistem za monitoring. Interesantno je to što su pre dve sedmice SAD govorile o >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << ’mogućnosti‘, a sada to tvrde bespogovorno. Da li smo dobili dokaze? Ne bi bilo loše saopštiti ih - napisao je Uljanov na Tviteru.

​Obaveštajna uprava Ministarstva odbrane SAD je 13. juna saopštila da je "vlada SAD, uključujući obaveštajnu zajednicu, došla do zaključka da je Rusija testirala nuklearno oružje". U saopštenju nisu navedeni nikakvi dokazi za te tvrdnje.

Saopštenje je trebalo da „razjasni“ reči šefa vojne obaveštajne službe SAD Roberta Ešlija koji je ranije naveo da Rusija „verovatno ne poštuje moratorijum na nuklearna ispitivanja po principu ’nultog kapaciteta‘, kako je to predviđeno“.

SAD, za razliku od Rusije, nisu ratifikovale Sporazum o sveobuhvatnoj zabrani nuklearnih ispitivanja i nisu u obavezi da ga ispunjavaju.

Pogledajte rezultate

 BONUS VIDEO: HITLEROVA TVRĐAVA NA MORU Bio je najveći, najopasniji i najbolje naoružan brod na svetu 
Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

MOSKVA VAŠINGTONU: Gde su dokazi da Rusija testira nuklearno oružje?

Izvor: Večernje novosti, 14.Jun.2019

Moskva poziva Vašington da predstavi dokaze o tome da Rusija narušava moratorijum na nuklearna ispitivanja, izjavio je stalni predstavnik Rusije pri međunarodnim organizacijama u Beču Mihail Uljanov Moskva poziva Vašington da predstavi dokaze o tome da Rusija narušava moratorijum...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.