Moskva pozvala UNMIK da se zaštite prava SPC na Kosovu

Izvor: Vostok.rs, 02.Nov.2018, 09:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Moskva pozvala UNMIK da se zaštite prava SPC na Kosovu

Ministarstvo spoljnih poslova Rusije povezalo je pogoršanje situacije oko objekata Srpske pravoslavne crkve na Kosovu sa odlukama Carigradske patrijaršije o Ukrajini.
Ministarstvo spoljnih poslova je izrazilo zabrinutost zbog situacije oko objekata Srpske pravoslavne crkve i stalne prakse uzurpiranja njene od strane Albanaca: "Posebno crkva Sv. Jovana Krstitelja i Sv. Paraskeve, a koje se veiše ne nalaze u lokalnim katastarskim dokumentima u Peći kao vlasništvo Srpske pravoslavne crkve". "Smatramo da je ova situacija, između ostalog, rezultat ne-kanonskih koraka Carigradske patrijaršije u odnosu na pravoslavlje u Ukrajini. Postoji pogoršanje politizovanih pristupa kanonskim pravoslavnim strukturama, kršenje njihovih zakonskih prava", rekao je ministarstvo. U tom smislu, Ministarstvo spoljnih poslova pozvalo je Privremenu upravu misije Ujedinjenih nacija na Kosovu (UNMIK) da izvrši pritisak na vlast u Prištini kako bi se zaštitili interesi Srpske pravoslavne crkve na Kosovu.   Čitajte više na Ukrajina i Novorusija iz minuta u minut

Pogledaj vesti o: Moskva,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Rusija pozvala UNMIK da budu zaštićena prava SPC na Kosovu i Metohiji

Izvor: Blic, 02.Nov.2018

Ministarstvo spoljnih poslova Rusije izrazilo je zabrinutost zbog toga što Albanci stalno uzurpiraju imovinu Srpske pravoslavne crkve (SPC) na Kosovu i Metohiji i pozvalo Unmik da izvrši pritisak na vlast u Prištini s ciljem zaštite interesa SPC.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.