Moskva odlučno osuđuje napade na tankere u Omanskom zalivu

Izvor: Vostok.rs, 15.Jun.2019, 12:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Moskva odlučno osuđuje napade na tankere u Omanskom zalivu

 Moskva odlučno osuđuje napade na tankere u Omanskom zalivu, nezavisno od toga ko je ih je organizovao, saopštilo je Ministarstvo inostranih poslova Rusije.
„Odlučno osuđujemo napade koji su se dogodili, ko god da stoji iza njihove organizacije“, navedeno je u saopštenju. Moskva je pozvala sve međunarodne aktere da se suzdrže od brzopletih zaključaka o napadima na tankere i da sačekaju da se okonča istraga. „Smatramo da je neophodno suzdržati se od brzopletih zaključaka. Optuživati bilo koga da je umešan u te incidente pre završetka pažljive i nepristrasne međunarodne istrage je nedopustivo“, naglasilo je Ministarstvo inostranih poslova Rusije u saopštenju. U saopštenju se dodaje da je Moskva zahvalna Teheranu za pomoć u spasavanju ruskih mornara s jednog od tankera. Ministarstvo je dodalo da su svi mornari uspešno evakuisani s broda zahvaćenog požarom i da su upućeni u luku Džask.

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.