Moskva odgovorila Trampu: Saradnja je moguća samo ako predsednik SAD zna šta želi

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Avg.2018, 13:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Moskva odgovorila Trampu: Saradnja je moguća samo ako predsednik SAD zna šta želi

Potrebni su konkretni predlozi

Rusija je spremna da sarađuje sa SAD. Međutim, američki predsednik Donald Tramp mora da precizira o kakvoj konkretnoj saradnji je reč, koja je, prema njegovim rečima, presudna za ukidanje antiruskih sankcija, izjavio je član komiteta za međunarodne odnose Saveta federacije Rusije Oleg Morozov.

Pročitajte i:

- U politici nije uobičajeno razmišljati u kategorijama "verujem – ne verujem", već reagovati. Ako američki >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << predsednik iskaže jasno mišljenje šta on smatra pod saradnjom oko Ukrajine i Sirije, uzećemo tu mogućnost u obzir - rekao je.

Morozov je naglasio i da ovde nije reč o sankcijama koje, uzgred budi rečeno, Rusija smatra nezakonitim — reč je o zajedničkim koracima, kako bi se rešili konflikti na određenim tačkama sveta gde se presecaju i ruski i američki interesi.

Podsetimo, američki predsednik Donald Tramp je izjavio da je spreman da ukine sankcije Rusiji, ako vlasti te zemlje počnu da sarađuju sa Vašingtonom.

Tramp je precizirao da bi Rusija u tom slučaju trebalo da preduzme odgovarajuće korake po pitanju Ukrajine i Sirije, iako nije precizirao koje.
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.