Moskva ne zna ništa o sastanku

Izvor: B92, 09.Dec.2021, 14:16

"Moskva ne zna ništa o sastanku"

Rusija ne zna detalje o sastanku između zvaničnika Rusije i NATO-a o Ukrajini koji je najavio američki predsednik Džo Bajden, kazao je Sergej Rjabkov.

"Ne znam ništa o takvom sastanku. Video sam komentare američkog predsednika o ovom pitanju. Obavezujuće bezbednosne garancije su predmet dalje rasprave", izjavio je danas zamenik ruskog ministra spoljnih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << poslova Sergej Rjabkov.

Prema njegovim rečima, postoji niz platformi na kojima se te diskusije mogu održati.

"Još ništa nije odlučeno, a američke najave, koje se daju jednostrano, ne stvaraju za nas novu realnost, već su samo podsetnik da će se tim pitanjima morati pomno pozabaviti", poručio je Rjabkov.

Dodaje da predsednici Ruske Federacije i SAD još nisu imenovali predstavnike koji će razgovarati o osetljivim pitanjima bilateralnih odnosa.

Ruski predsednik je ranije pozvao NATO da otpočne suštinske pregovore sa ciljem da Rusiji pruži "pouzdane i dugoročne bezbednosne garancije".

U dijalogu sa Vašingtonom i njegovim saveznicima, Moskva će, kako je naglasio Putin, insistirati na "razradi konkretnih sporazuma" koji isključuju bilo kakve dalje akcije NATO-a na istoku i raspoređivanje sistema naoružanja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Rjabkov: Moskva ne zna ništa o sastanku NATO-a i Rusije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Dec.2021

Rusija ne zna detalje o sastanku između zvaničnika Rusije i NATO-a o Ukrajini koji je najavio američki predsednik DŽo Bajden, izjavio je danas zamenik ruskog ministra spoljnih poslova Sergej Rjabkov..."Ne znam ništa o takvom sastanku. Video sam komentare američkog predsednika o ovom pitanju. Obavezujuće...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.