Moskva ne vidi ništa neobično u isporukama S-300 Siriji: To će dovesti do stabilizacije regiona

Izvor: BKTV News, 25.Sep.2018, 12:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Moskva ne vidi ništa neobično u isporukama S-300 Siriji: To će dovesti do stabilizacije regiona

Isporuke sistema S-300 Siriji dovešće do stabilizacije situacije u regionu i osiguraće bezbednost ruskih vojnika, izjavio je za Sputnjik direktor Odeljenja za kontrolu naoružanja Ministarstva spoljnih poslova Rusije Vladimir Jermakov.

To će dovesti do stabilizacije regiona, jer mi u slučaju potrebe možemo da zatvorimo vazdušni prostor tamo gde nam je to potrebno, a naši vojnici u Siriji biće zaštićeni, prokomentarisao je Jermakov izjavu pomoćnika američkog predsednika >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << za nacionalnu odbranu Džona Boltona.

On je dodao da Moskva ne vidi ništa neobično u isporukama S-300 Siriji i da svaka zemlja ima pravo da pruža vojno-tehničku pomoć svojim partnerima.

Isporuke S-300 predstavljaju neotuđivo pravo svake države da pruži vojno-tehničku pomoć svojim partnerima, rekao je Jermakov.

Bolton je prethodno kazao da će planovi Moskve da sirijskim trupama isporuči protivvazdušne raketne sisteme S-300 predstavljati "značajnu eskalaciju“ situacije u Siriji.

Odgovarajući na pitanje može li Rusija, kako smatra Bolton, ponovo da razmotri svoju odluku, Jermakov je napomenuo da je to pitanje za Ministarstvo odbrane, ali je naglasio da je "odluka o raspoređivanju tog sistema davno doneta“.

U određenoj fazi naši drugi naši partneri tražili su da to ne radimo i dali nam argument koji smo uzeli u obzir, ali je sada situacija takva da taj argument više nije tačan, objasnio je Jermakov.

Prema njegovim rečima, SAD se pretvaraju kada kažu da snabdevanje Sirije ruskim sistemima S-300 narušava njihovu nacionalnu bezbednost, jer su ti sistemi čisto odbrambeni.

Šojgu: Šaljemo S-300 Siriji u roku od dve nedelje

I portparol Kremlja Dmitrij Peskov istakao je da isporuke S-300 Siriji nisu usmerene protiv trećih strana.

Ti sistemi će se primenjivati samo u interesu osiguravanja bezbednosti naše vojske, rekao je Peskov komentarišući izjave izraelskog premijera Benjamina Netanijahua da bi isporuke ruskih sistema mogle dovesti do eskalacije sukoba u Siriji.

SAD Rusiji uputile upozorenje: Taj potez bi bio velika greška
Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Moskva: Isporuka sistema S-300 Siriji stabilizovaće region

Izvor: Danas, 25.Sep.2018

Isporuke sistema S-300 Siriji dovešće do stabilizacije situacije u regionu i osiguraće bezbednost ruskih vojnika, izjavio je za Sputnjik direktor Odeljenja za kontrolu naoružanja Ministarstva spoljnih poslova Rusije Vladimir Jermakov. Članak Moskva: Isporuka sistema S-300 Siriji stabilizovaće region...

Nastavak na Danas...

Damask: Sada će Izrael morati da razmisli pre nego što nas napadne

Izvor: Vostok.rs, 26.Sep.2018, 08:33

Isporuke Damasku ruskih PVO sistema S-300 primoraće Izrael da razmisli pre nego što ponovo napadne teritoriju Sirije, izjavio je za kinesku novinsku agenciju Sinhua zamenik ministra spoljnih poslova Sirije Fejsal Mekdad.. . . . . . Na pitanje agencije da li će Izrael ostvariti nove napade...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.