Moskva kategorički osuđuje proširenje sankcionog spiska Vašingtona prema Kubi

Izvor: Vostok.rs, 20.Nov.2018, 10:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Moskva kategorički osuđuje proširenje sankcionog spiska Vašingtona prema Kubi

  Moskva kategorički osuđuje proširenje sankcionog spiska Vašingtona prema Kubi. Takve akcije komplikuju razvoj te latinoameričke zemlje, saopštilo je rusko Ministarstvo spoljnih poslova.
Kako se navodi, svi slični potezi Vašingtona, koji za cilj imaju da izvrše dodatni pritisak na Havanu, stvaraju nepotrebne prepreke za socijalno-ekonomski razvoj Kube. Takvim koracima Vašington još više udaljava sebe od većine predstavnika svetske zajednice koji imaju svest o tome koliko su te ograničavajuće mere besperspektivne. Ruski spoljnopolitički resor podseća i da je konsolidovani odgovor na ovakve mere američkih vlasti bio dat još 1. novembra, kada je praktično jednoglasno bila odobrena rezolucija UN da se ekonomska blokada Kube, koju je uvela Amerika, obustavi. SAD su donele odluku da se proširi spisak kubanskih organizacija koje su obuhvaćene sankcijama, a reč je o 205 institucija i firmi, među kojima se nalaze i pojedina ministarstva, ali i hoteli i tržni centri na poznatim letovalištima.
Pogledaj vesti o: Moskva,   Vašington

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.