Moskva će recipročno reagovati na proterivanje ruskih diplomata iz Grčke

Izvor: Vostok.rs, 11.Jul.2018, 09:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Moskva će recipročno reagovati na proterivanje ruskih diplomata iz Grčke

Moskva će recipročno odgovoriti na proterivanje ruskih diplomata od strane Grčke, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Rusije.

Odelenje je naglasilo da takva reakcija na takve radnje predstavlja utvrđenu praksu.

Danas je grčki "Katimerini" objavio da Atina proteruje dvojicu ruskih diplomata i zabranjuje ulazak u zemlju za još dva "zbog ilegalnih akcija protiv nacionalne sigurnosti".



Navodi se da su mere koje je preduzela Atina odgovor na "uplitanje u unutrašnje poslove Grčke". Istovremeno, naglašeno je da Grčka želi da održi dobre odnose sa Rusijom i promoviše prijateljstvo između dva naroda. Međutim, prema izvorima, to se može učiniti samo na osnovu reciprociteta i uzajamnom poštovanju suvereniteta i nezavisnosti dve zemlje.

Navodi se da se odluka Atine odnosi "isključivo na akcije ova četiri čoveka, a ne na sveukupo dobar odnos Grčke i Rusije".

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.