Moskva će predložiti Vašingtonu zajedničku kosmičku šetnju radi provere „Sojuza“

Izvor: Vostok.rs, 14.Sep.2018, 12:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Moskva će predložiti Vašingtonu zajedničku kosmičku šetnju radi provere „Sojuza“

Ruska kosmička korporacija „Roskosmos“ razmatra mogućnost da američkoj agenciji NASA-i predloži zajednički izlazak u otvoreni kosmos kako bi se proverila površina kosmičkog broda „Sojuz", kako bi se Amerikanci uverili da je tačna ruska istraga po pitanju prisustva rupe na brodu“, rekao je predstavnik „Roskosmosa“.

"To još nije urađeno, ali se planira da se ponudi zajednička kosmička šetnja", rekao je izvor.

Kosmička šetnja će biti u cilju inspekcije broda "Sojuz MS-09", objasnio je izvor.

Poslednja zajednička kosmička šetnja ruskih i američkih kosmonauta je održana u 2009. godini.


Ranije je izvor u kosmičkoj industriji saopštio za RIA Novosti o planiranim u novembru i decembru dve kosmike šetnje kako bi se pregledao kosmički brod "Sojuz MS 09". Brod bi trebalo da se vrati na Zemlju u decembru.
 

Pogledaj vesti o: Moskva,   Vašington

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Rusi Amerikancima: Rupa postoji, dođite i uverite se

Izvor: Vesti-online.com, 14.Sep.2018

"Ruska svemirska korporacija "Roskosmos" razmatra mogućnost da američkoj agenciji NASA predloži zajedničko putovanje u svemir kako bi se proverila površina kosmičkog broda "Sojuz" MS-09", prenose ruski mediji...- Ovim gestom bi se Amerikanci uverili da je tačna ruska istraga po pitanju prisustva...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.