Moskva će adekvatno odgovoriti na američko raspoređivanje raketa srednjeg i kratkog dometa u azijsko-pacifičkom regionu

Izvor: Vostok.rs, 19.Okt.2020, 07:59

Moskva će adekvatno odgovoriti na američko raspoređivanje raketa srednjeg i kratkog dometa u azijsko-pacifičkom regionu

Moskva će adekvatno odgovoriti na američko raspoređivanje raketa srednjeg i kratkog dometa u azijsko-pacifičkom regionu, saopštio je ruski ambasador u Vašingtonu Anatolij Antonov.
 „Ako američke rakete budu raspoređene u azijsko-pacifičkom regionu, a sinoć su mi još jednom to potvrdili, tada će domet tih raketa dosezati do Rusije i njenih strateških objekta za taktičko nuklearno obuzdavanje“, rekao je Antonov za Prvi kanal. Diplomata je podsetio da je u februaru 2019. godine Rusija preuzela na sebe jednostrane obaveze da ne raspoređuje rakete srednjeg i kratkog dometa sve dok se američke ne pojave u određenom regionu. „Sinoć sam još jednom dobio potvrdu da će tako i biti i ja sam odmah saopštio da će ruska strana preduzeti adekvatne korake“, naglasio je on. ​Ranije je savetnik za nacionalnu bezbednost Bele kuće Robert O'Brajan saopštio da predlog predsednika Rusije Vladimira Putina o produžavanju Sporazuma o smanjenju i ograničenju strateškog ofanzivnog naoružanja (START 3) na godinu dana bez preduslova, ali bez zamrzavanja određenog broja nuklearnih bojevih glava, "nije opcija za rešavanje tog pitanja".
Pogledaj vesti o: Ambasador Rusije

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.