Moskva: Stiže odgovor

Izvor: B92, 11.Feb.2022, 17:21

Moskva: "Stiže odgovor"

"Vojna i politička situacija u Evropi je sve napetija, a to nije krivica Rusije", izjavio je danas ruski ministar odbrane Sergej Šojgu.

Šojgu je izrazio uverenje da će Rusija uskoro odgovoriti na predloge SAD i NATO o evropskoj bezbednosti.

Šojgu je tokom sastanka sa britanskim ministrom odbrane Benom Volasom u Moskvi rekao da Rusija ne razume uvek i u potpunosti razloge za eskalaciju napetosti, prenosi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << TAS.

"Ipak, vidimo da tenzije rastu", naveo je on.

Šojgu je dodao da se nada da će tokom sastanka biti moguće razgovarati o "gorućim pitanjima o smanjenju napetosti".

"Kao i naši predlozi za SAD i NATO o osiguravanju bezbednosti u Evropi, koje smo poslali u decembru i dobili odgovore u januaru. Sve je to do sada pregledano. Verujem da će uskoro uslediti naš odgovor", poručio je Šojgu.

Šojgu je pozvao Zapad da prestane da isporučuje oružje Ukrajini, dodaje Rojters.

Moskva je zatražila da Vašington i Brisel garantuju da NATO neće dopustiti Ukrajini da se pridruži tom bloku, što su oni odbili i uputili sopstvene predloge Rusiji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

ŠOJGU: Odnosi sa Britanijom su gotovo na nuli, uskoro će preći i ispod toga što nije poželjno!

Izvor: Kurir, 11.Feb.2022

Ruski ministar odbrane Sergej Šojgu ocenio je danas da su odnosi između Londona i Moskve na najnižem nivou tokom susreta sa svojim britanskim kolegom Benom Volesom, u jeku rusko-zapadne krize oko Ukrajine.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.