Moskva:Tramp i Putin se nisu ništa dogovorili o Kosovu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Jul.2018, 16:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Moskva:Tramp i Putin se nisu ništa dogovorili o Kosovu

Lideri Rusije i SAD nisu tokom samita u Helsinkiju postigli nikakav dogovor o Kosovu, a izveštaji koji govore suprotno potpuna su laž, saopštilo je danas rusko Ministarstvo inostranih poslova.

Zvanična Moskva reagovala je na pisanje ruske štampe koja je prenela izveštaj prištinske "Gazete ekspres".

"U tom članku se navodi, uz pozivanje na tzv. diplomatske izvore, da je na samitu 16. jula u Helsinkiju >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << američki predsednik dao saglasnost na navodni predlog po kojem bi Beograd priznao nezavisnost Kosova ukoliko bi dobio severne opštine gde žive Srbi. Uz potpunu odgovornost tvrdimo da je to potpuna dezinformacija, kao i neke druge ideje koje su se proteklih dana pojavile u medijima u vezi sa dogovorima koji su navodno postignuti u Helsinkiju ", navodi se u saopštenju.

Sva pitanja koja se tiču konačnog statusa Kosova, moraju da se rešavaju na osnovu Rezolucije UN 12 44.

"U tom kontekstu Beograd i Priština su prihvatili dijalog uz posredovanje EU. Rusija podržava taj pregovarački proces, insistira na sprovođenju svih dogovora postignutih u okviru dijaloga i nikada neće pokušavati da iza leđa te dve strane razmatra problem ", ističe se u saopštenju, prenosi Tas s.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Moskva: Tramp i Putin se nisu ništa dogovorili o Kosovu

Izvor: Nezavisne Novine, 27.Jul.2018

MOSKVA - Lideri Rusije i SAD nisu tokom samita u Helsinkiju postigli nikakav dogovor o Kosovu, a izveštaji koji govore suprotno potpuna su laž, saopštilo je danas rusko Ministarstvo inostranih poslova...Zvanična Moskva reagovala je na pisanje ruske štampe koja je prenjela izvještaj prištinske...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.