Moskva: Teroristi u Siriji pripremaju provokacije sa primenom hemijskog oružja

Izvor: Vostok.rs, 31.Okt.2018, 09:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Moskva: Teroristi u Siriji pripremaju provokacije sa primenom hemijskog oružja

Sve je više informacija da u Siriji teroristi pripremaju provokacije sa primenom hemijskog oružja, ne može se dozvoliti da to pokvari pokretanje političkog dijaloga i napore za deeskalaciju, navodi se u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova Rusije.
„Iz različitih izvora stiže sve više alarmantnih informacija da u Siriji određene grupe terorista i ekstremista ne prestaju da pokušavaju sprovođenje velike provokacije sa upotrebom hemijskog oružja i otrovnih supstanci. U takve napore spremno se uključuju aktivisti zloglasne pseudohumanitarne organizacije ’Beli šlemovi‘, specijalizovane za režirane snimke“, navodi se u saopštenju. O tome se saopštava u pismima koje vlada Sirije redovno šalje Savetu bezbednosti UN. Odgovarajuće informacije ima i ruska vojska koja se nalazi u Siriji, dodaje se u saopštenju. „Nije teško pretpostaviti da će, prema već utvrđenoj šemi, angažovani političari, stručnjaci i novinari za upotrebu hemijskog oružja, ako provokacije uspeju da se izvedu, okriviti legitimne sirijske vlasti.“ Ministarstvo dodaje da će istovremeno biti okrivljeni i Rusija i Iran, jer oni navodno dozvoljavaju takve zločine i moraju za to da snose punu odgovornost. Ističe se da je cilj provokacije „podrivanje razvoja političkog procesa, usporavanje obnove zemlje i povratak izbeglica i interno raseljenih lica u njihove domove“. Ranije je Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo da u sirijskoj provinciji Alep teroristi pripremaju novu provokaciju sa upotrebom hemijskog oružja. Čitajte više na Situacija u Siriji - iz minuta u minut
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.