Izvor: Vostok.rs, 25.Maj.2019, 10:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Moskva: SAD pokušavaju da prikriju pokušaje terorista da pogoršaju situaciju u Idlibu

Ministarstvo odbrane Rusije demantovalo je izveštaje o hemijskom napadu u sirijskoj provinciji Idlib. "Težnja američkog Stejt departmenta da nametne još jednu laž o nekim `znakovima hemijskog napada` u zoni eskalacije Idlib više nije zbunjujuća", saopštio je portparol Ministarstva Igor Konašenkov.
On je naglasio da je cinizam ove laži posledica činjenice da je tvrdnja opovrgnuta čak i od strane britanske Opservatorije za ljudska prava i takozvanih "Belih šlemova", koji su saopštili da nemaju informacije ni o lokaciji tog "napada", ni o žrtvama. „Jedini izvori i očevici u rejonu navodnog hemijskog napada, o kojima tako mnogo govore predstavnici Stejt departmenta, u zoni deeskalacije u Idlibu su teroristi Nusra fronta, sirijskog ogranka Al Kaide“, dodao je Konašenkov. Prema njegovim rečima, Stejt department samo pokušava da prikrije pokušaje terorista da pogoršaju situaciju u Idlibu i izazovu humanitarnu katastrofu sa tako izmišljenim pričama. Ove nedelje, Stejt department je objavio "znakove moguće upotrebe" hemijskog oružja, koja se navodno dogodila u Idlibu 19. maja, te ponovo zapretilo sirijskim vlastima "trenutnim i adekvatnim" odgovorom. Sirijsko ministarstvo spoljnih poslova demantovalo je optužbe. Portparol Ministarstva spoljnih poslova Rusije, Marija Zaharova je saopštila da se Sjedinjene Države oslanjaju na neproverene izvore, uključujući i izvore terorističkih grupa. Čitajte više na Situacija u Siriji - iz minuta u minut

Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.