Moskva: Prošla je parada u Kijevu, svi zidovi kuća su na mestu

Izvor: Vostok.rs, 28.Avg.2018, 20:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Moskva: Prošla je parada u Kijevu, svi zidovi kuća su na mestu

Zamenik predsednika Komiteta Državne dume za pitanja poslova Zajednice Nezavisnih Država i evropske integracije Viktor Vodolatski je komentarisao saopštenja Ukrajine o "neprijatnim iznenađenjima" za Rusiju na predstojećoj sednici Generalne skupštine UN-a.

Ranije je stalni predstavnik Ukrajine u UN-u, Vladimir Jelčenko, rekao da Kijev priprema nekoliko inicijativa koja će biti "neprijatna iznenađenja" za rusku delegaciju. Prema njegovim rečima, ona se tiču Krima i Donbasa.




Vodolatski je napomenuo da se sve češće čuju izjave Petra Porošenka i njegovog okruženja o moći Ukrajine.

"Već smo čuli da će se tokom parade Dana nezavisnosti Ukrajine u Rusiji desiti zemljotres i da će se sve tresti od moći naoružanja Ukrajine. Prošla je parada, svi zidovi kuća su na mestu",  rekao je Vodolatski.

Prema njegovom mišljenju, tokom sednice Generalne skupštine UN-a moguće su provokacije ukrajinske delegacije, a koje će inicirati Sjedinjene Države.

Istovremeno je primetio da se može očekati bilo šta u ovoj situaciji.

Prema rečima Vodolatskog, sve izjave mogu biti nastavak "drskosti i bez presedana politike koja se svodi na sankcije i neosnovane izjave".

Predsednik Odbora za međunarodne poslove Državne dume Leonid Slucki, zauzvrat, veruje da će igranje Kijeva "na sve" na anti-rusku kartu malo verovatno pomoći trenutnim vlastima u Kijevu.



On je podsetio da će uskoro predsednički izbori biti održani u Ukrajini, a da je rejting sadašnjeg šefa države neprihvatljivo nizak.

Prema političaru, "neprijatna iznenađenja" za trenutni ukrajinski režim dolazi sa građanima, te da je to svakako u stilu Kijeva.

"Ali, nažalost, oni misle samo na sbe", naglasio je Slucki.

Sednica Generalne skupštine UN-a održaće se od 24. do 27. septembra.

Čitajte više na Ukrajina i Novorusija iz minuta u minut
 
 

Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.