Moskva: Odluka EU o Ukrajini i Moldaviji imaće negatovne posledice

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Jun.2022, 08:05

Moskva: Odluka EU o Ukrajini i Moldaviji imaće negatovne posledice

Rusija je saopštila da će odluka lidera Evropske unije o statusu kandidata Ukrajini i Moldaviji imati negativne posledice i dovesti do porobljavanja susednih zemalja EU.

Iako bi mogle proći godine da se ove zemlje pridruže evropskom bloku, odluka da se prihvate kao kandidati simbol je namere EU da dopre duboko u bivši Sovjetski Savez, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << smatra Moskva, preneo je Rojters.

Marija Zaharova, portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova, nazvala je ovaj potez pokušajem zadiranja u sferu uticaja Rusije u okviru Zajednice nezavisnih država (ZND) koju čine bivše sovjetske države.

Odlukom da Ukrajini i Moldaviji dodeli status zemalja kandidata, EU je potvrdila da nastavlja da aktivno eksploatiše ZND na geopolitičkom nivou, da ga koristi za obuzdavanje Rusije, navela je ona u saopštenju.

Prema njenim rečima, oni ne razmišljaju o negativnim posledicama takvog koraka.

Širenjem na Ukrajinu i Moldaviju, dve bivše sovjetske republike, kazala je Zaharova, EU žrtvuje svoje demokratske ideale na račun neograničene ekspanzije i političkog i ekonomskog porobljavanja svojih suseda.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

"Odluka EU će dovesti do porobljavanja susednih zemalja"

Izvor: B92, 25.Jun.2022

Rusija je saopštila da će odluka lidera EU o statusu kandidata Ukrajini i Moldaviji imati negativne posledice i dovesti do porobljavanja susednih zemalja EU.

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.