Izvor: NoviMagazin.rs, 07.Feb.2019, 19:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Moskva: Namera Zapada bila što brži ulazak Makedonije u NATO

Portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova ocenila je danas da je potpisivanje protokola o ulasku Makedonije u NATO u Briselu pokazalo da je cilj Zapada bio što brži prijem te zemlje u Alijansu.

"Euforija naših zapadnih kolega tim povodom pokazuje da su se forsirajući Prespanski sporazum rukovodili ne namerom da pomognu u rešavanju starog regionalnog problema. Cilj je bio potpuno drugi - da brzo, >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << po svaku cenu, što pre, i pri tome ne putem političkih manipulacija, već jednostavno - potkupljivanjem i ucenjivanjem upišu u NATO još jednu balkansku zemlju", rekla je Zaharova.

Ona je postavila pitanje od koga namerava da se zaštiti Makedonija, jer je po njenim rečima, jedina oružana snaga koja može da destabilizuje region vojska Kosova.

"Druge pretnje za bezbednost mi ne vidimo, i sa tim u vezi - pitamo - nije valjda da će NATO da ratuje sa onima koje je sam obučio i naoružao", kazala je Zaharova.
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.