Moskva: Licemerni scenario vlasti u Prištini ima za cilj da se Srbi prikažu kao zločinci i na kraju proteraju

Izvor: Vostok.rs, 18.Okt.2019, 12:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Moskva: Licemerni scenario vlasti u Prištini ima za cilj da se Srbi prikažu kao zločinci i na kraju proteraju

Rusija smatra specijalnu operaciju policije samoproglašene republike Kosovo u severnom delu naseljenom Srbima, nastavkom neprikrivene linije pogoršanja međuetničkih odnosa na Kosovu, koja u potpunosti narušava stabilnost u regionu Balkana, navodi se u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova Ruske Federacije.
"Radi se o realizaciji licemernog scenarija čiji je cilj da se Srbi prikažu kao zločinci, da se zastraše i da se na kraju proteraju iz regiona. Provođenje ove demonstracije sile ukazuje na nervozu tamošljih vlasti u svetlu neuspešnih pokušaja da realizuju opsesivnu želju za članstvom samoproglašenog Kosova u Interpolu. Suočeni sa izgledom drugog neuspeha na sednici Generalne skupštine ove organizacije, bili su prinuđeni da povuku svoju prijavu“, navodi se u komentaru Ministarstva spoljnih poslova. "Smatramo da su postupci kosovske administracije nastavak neprikrivene linije za pogoršanje međuetničkih odnosa u regionu, koja narušava stabilnost u regionu Balkana. Ono što se dešava je još jedna upečatljiva ilustracija neuspeha kosovske državnosti", dodaje se u saopštenju Ministarstvo spoljnih poslova. Ministarstvo je takođe pozvalo međunarodnu zajednicu da osudi akcije albanskih radikala, njihovo kršenje osnovnih principa i standarda ljudskih prava usvojenih u civilizovanom svetu. Juče je i portparol Ministarstva Marija Zaharova saopštila da "Kosovo kao država ne postoji ni na koji način. Ni u pravnom smislu, ni u realnosti savremenog sveta“.  
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.