Moskva: Glasanje u Sobranju namešteno ucenama i pretnjama

Izvor: RTS, 22.Okt.2018, 18:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Moskva: Glasanje u Sobranju namešteno ucenama i pretnjama

Ministarstvo spoljnih poslova Rusije ocenilo je da je glasanje u makedonskom Sobranju kojim je obezbeđena podrška za promenu imena Makedonije namešteno "kombinacijom ucena, pretnji i kupovine glasova".
Rusko ministarstvo u saopštenju navodi da je ono što se dogodilo u Sobranju "otvoreno kršenje svih normi i sa zakonske, i sa moralne tačke gledišta".

"Tako prljave manipulacije ne mogu biti >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << shvaćene kao odraz volje parlamenta", ističe se u saopštenju koje prenosi AP.
Ministarstvo je takođe saopštilo da je osam glasova neophodnih za osvajanje većine kojom bi bilo odobreno pokretanje inicijative ustavnih promena obezbeđeno "putem ucena, pretnji i podmićivanja opozicionih poslanika".
Makedonsko Sobranje u petak je odlučilo da pokrene inicijativu ustavnih promena u skladu sa Prespanskim sporazumom.
Tom odlukom ova zemlja je bliža okončanju dugogodišnjeg spora sa Grčkom, ali i priključenju NATO-u, čemu se Moskva protivi, napominje američka agencija.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Moskva: Procedura u makedonskom parlamentu uz ucene, pretnje, kupovinu i uticaj SAD

Izvor: Beta, 22.Okt.2018

Rusko ministarstvo spoljnih poslova kritikovalo je danas početak procedure za promenu ustava u makedonskom parlamentu uz ocenu da je neophodna većina obezbedjena ucenama, pretnjama i kupovinom opozicionih poslanika.Rusko ministarstvo je navelo da je glasanje za početak procedure za promenu imena što...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.