Moskva: Belorusija i Rusija će reagovati na raspoređivanje baze SAD u Poljskoj

Izvor: Vostok.rs, 02.Nov.2018, 09:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Moskva: Belorusija i Rusija će reagovati na raspoređivanje baze SAD u Poljskoj

Belorusija i Rusija imaju sve vojno-tehničke mogućnosti da reaguju na raspoređivanje stalnih vojnih baza SAD u Poljskoj, izjavio je zamenik šefa diplomatije Rusije Aleksandar Gruško.
„Mi imamo čitav spektar vojno-tehničkih mogućnosti koje će omogućiti da se to uradi efikasno, ali ne i mnogo skupo“, odgovorio je Gruško na novinarsko pitanje o mogućoj reakciji Minska i Moskve na stvaranje baze „Fort Tramp“. On je dodao da normalizacije odnosa između Rusije i NATO-a u ovom trenutku ne može biti. Fundamentalni problem je tu tome što se Severnoatlantska alijansa vraća na politiku obuzdavanja. „U tim uslovima ne može biti nikakve normalne saradnje, jer se može sarađivati samo kada strane ne posmatraju jedna drugu kao protivnike i kada polaze od toga da postoje objektivne sfere saradnje“, rekao je Gruško.
Pogledaj vesti o: NATO

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.