Izvor: MozzartSport.com, 20.Sep.2021, 09:57

Moskovski derbi bez prava na poraz, Zenit u Kazanju čuva vrh tabele

Treneri CSKA i Spartaka, prema najavama, neće moći da računaju na neke od glavnih aduta

U ruskoj Premijer ligi situacija bi mogla postati iole jasnija, bar kada je reč o tome ko će ispasti iz bitke za tron. Poslastica dana je moskovski derbi između CSKA i Spartaka, a tek nešto manju privući će duel Rubina i lidera Zenita u Kazanju. Od favorita danas jedino Lokomotiva ima lakši put do tri boda, pošto gostuje Uralu.

Posle sedam kola ruske Premijer lige >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << moskovski velikani Spartak i CSKA imaju tek po 10 bodova. Odnosno po tri pobede, remi i tri poraza, s tim da Armejci imaju malkice bolju gol-razliku. Dali su deset, a primili osam golova, dok su crveno-beli na osam datih i sedam primljenih.

Predstojeći gradski derbi ovih rivala od ogromne je važnosti i za jedne i za druge. Vodeći Zenit već beži sedam bodova, a Soči i Lokomotiva po pet. Poraženi bi se definitivno pozdravio sa snovima o tituli, mada po tome kako su odradili prelazni rok i ne deluje da im je prvo mesto ove sezone bilo imperativ.

Spartak je sigurno gajio nadu posle dovođenja iskusnog nigerijskog veziste Viktora Mozesa iz Čelsija za 5.000.000 evra, a u finišu prelaznog roka potrošeno je i 2.500.000 na belgijskog štopera Maksimilijana Kofrijea. CSKA je tokom leta potrošio značajno manje novca, svega 170.000 kao zalog za budućnost. Iz Lokomotive je stigao 19-godišnji centralni vezista Maksim Muhin.

Ni Spartak, ni CSKA neće moći da se oslone nan eke od glavnih protagonist. Crveno-beli su kratki za Aleksandera Soboleva, koji pauzira zbog kartona, i Romana Zobnina. A, CSKA za Marija Fernandesa i Antona Zabolotnjeg, koji je sezonu otvorio golom protiv Ufe, ali od tada posti.

-------------------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

-------------------------------

CSKA je u prošlom kolu odigrao 2:2 sa Arsenalom iz Tule, na čiju klupu se vratio Miodrag Božović, što će sigurno uticati na saopouzdanje ekipe. Spartakovi igrači bi, međutim, mogli da budu umorni posle duela sa Legijom iz Varšave u Ligi Evrope.

Prethodne dve utakmice na svom stadionu CSKA je dobio 3:1 i 1:0, ali je poslednji susret ovih timova, u kom je Spartak bio u ulozi domaćina, pripao crveno-belima. Bilo je 1:0, golom u drugom poluvremenu.

Zenitu nimalo neće biti lako da se održi na čelu tabele. Uz Lokomotivu su viđena tri boda, doduše to uvek može biti mač sa dve oštrice. Ali, ono što sve brine u timu iz Sankt Peterburga jeste ekipa Rubina, koja je iz pređašna dva duel sa Nebeskoplavima izašla sa maksimalnim brojem bodova. i kod kuće i na strani. Na oba meča Rubin je slavio sa 2:1.

PREMIJER LIGA RUSIJE – 8. KOLO

Ufa - Himki 3:2 (0:1)

/Agalarov 52, 82 Kamilov 62 - Glušakov 44, 90+1p/

Krila Sovjetov - Rostov 4:2 (1:1)

/Bastos 44ag, Begić 51, Glušenkov 58, Sarveli 90+2 - Komličenko 23, Glebov 69/

Ahmat Grozni - Krasnodar 0:2 (0:2)

/Kabelja 41, Iljin 44/

Nedelja

Nižnji Novgorod - Arsenal Tula 2:3 (1:2)

/Kalinski 9, Kozlov 85 - Čaušić 17, 90+5 Makarov 45+1/

Soči - Dinamo Moskva 0:1 (0:1)

/Zakarijan 12/

Ponedeljak

15.30: (4,20) Ural (3,45) Lokomotiva M. (1,90)

17.30: (5,20) Rubin (3,70) Zenit (1,70)

18.30: (2,55) CSKA M. (3,30) Spartak M. (2,75)

***kvote su podložne promenama

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.