Izvor: MozzartSport.com, 31.Jul.2021, 10:20

Moskovski derbi: Nikoliću pobede protiv CSKA prelaze u naviku

Armejci protiv tradicija u gradskom dvoboju u Premijer ligi Rusije. Dinamo nikada nije poražen od Ufe

Moskovski derbi, današnji (19.00) duel CSKA i Lokomotive, u derbiju drugog kola Premijer lige Rusije, mogao bi da bude pokazatelj da li ovi timovi mogu da priprete Zenita, trostrukog uzastopnom vladaru ove zemlje. Obe ekipa su na trijumfalan način otvorile prvenstvo.

Armejci su golom Antona Zabolotnjija unovčili generalno bolju igru i veći broj prilika >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << protiv Ufe, dok se Lokomotiva u duelu sa Arsenalom iz Tule probudila tek od 80. minuta kada je protivnik ostao sa igračem manje na terenu. To je bio poziv na juriš, koji je sa dva gola i asistencijom u razmaku od devet minuta predvodio Rifat Žamaletdinov. Bez obzira na činjenicu da je tek drugo od predviđenih 30. kola, ulog je veliki za oba tima, a razlog za to je zahtevan raspored u avgustu. U osmom mesecu obe ekipe imaju okršaje sa Dinamom i Zenitom, pritom Lokosi imaju Krasnodar, a CSKA Rostov, rivale uvek spremne na otkidanje bodova.

19.00: (2,30) CSKA Moskva (3,20) Lokomotiva Moskva (3,25)

Lokomotiva je direktno u grupnoj fazi Lige Evrope, dok CSKA ne igra internacionalna takmičenja ove sezone, pa oba tima mogu potpuno da se fokusiraju na uvodne runde domaćeg šampionata. Nekadašnji trener Rada, Vojvodine, Partizana, Olimpije i Videotona, Marko Nikolić, ima odličnu statistiku u duelima sa Armejcima. Otkada je seo na klupu Lokomotive, mladi srpski stručnjak je u četiri navrata vodio tim protiv CSKA, svaki put je pobedio, a na poslednja tri meča njegovi izabranici sačuvali su mrežu. Izgleda da mu pobede protiv gradskog rivala prelaze u naviku.

Armejci su prošle sezone promenili dvojicu trenera. Posle otkaza za Belorusa Viktora Gončarenka kratko se na klupi zadržao Hrvat Ivica Olić. Nekadašnji šampion opet se oslonio na nekadašnje asove, pa je na klupu seo dugogodišnji stub odbrane Aleksej Berezutski koji je celu karijeru proveo u redovima moskovskog velikana.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

CSKA se ove sezone oslanje na domaće igrače. Na startu sezone jedini stranac u startnoj postavi bio je Norvežanin Emil Bohinnen. Prva zvezda tima, Nikola Vlašić, nedeljama se dovodio u vezu s prelaskom u neke od jačih liga. Milan želi nekadašnjeg igrača Hajduka i Evertona. Reprezentativac Hrvatske je povređen i verovatno ga neće biti danas u gradskom derbiju na CSKA areni. Van tim je Šenikov zbog povrede, kao i Islanđani Magnuson i Sigurdson. Marko Nikolić nije mnogo menjao tim ove sezone. U špicu su i dalje i Fjodor Smolov i Fransoa Kamano, a tu su i iskusni Poljaci Ribus i Krihovjak, Anton Mirančuk… Za Lokose na startu sezone ne može da igra napadač sa Zelenortskih Ostrva Ze Luis, nekadašnji napadač Porta.

16.30: (3,80) Ufa (3,20) Dinamo Moskva (2,10)

Dinamo bi ove sezone mogao da se umeša u borbu za Ligu šampiona. Posle pobede u Rostovu (2:0) na premijeri, tim nemačkog stručnjaka Sandra Švarca gostuje Ufi danas (16.30), koja je na startu Premijer lige Rusije namučila CSKA, ali ipak poklekla u Moskvi (0:1). Prošle sezone Dinamo je na svom terenu dobio današnjeg rivala sa 4:0, dok je u gradu na granici Evrope i Azije bilo nerešeno – 1:1. Moskovski Policajci za poslednjih sedam godina nisu izgubili od Ufe. Imaju osam trijumfa, dok su četiri meča završena bez pobednika.

PREMIJER LIGA RUSIJE – 2. KOLO

Petak

Arsenal Tula - Rubin 0:3 (0:3)

/Hvang In-Beom 12, Despotović 37p, Kvaračkelija 40/

Krila Sovjetov - Spartak Moskva 0:1 (0:1)

/Sobolev 68p/

Subota

16.30: (3,80) Ufa (3,20) Dinamo Moskva (2,10)

19.00: (2,30) CSKA Moskva (3,20) Lokomotiva Moskva (3,25)

Nedelja

16.30: (2,00) Ural (3,40) Nižnji Novgorod (3,90)

19.00: (1,55) Krasnodar (4,10) Himki (6,00)

19.00: (5,80) Rostov (3,90) Zenit (1,60)

Ponedeljak

19.00: (2,80) Ahmat Grozni (2,95) Soči (2,80)

***kvote su podložne promenama

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.