Izvor: MozzartSport.com, 11.Jul.2020, 11:33

Moskovljani do kraja šampionata bez glavnog trenera

Italijan na klupi Spartaka Domeniko Tedesko suspendovan zbog isključenja u gradskom derbiju protiv Lokomotive

Pre tri godine Spartak je uspeo je da povrati primat u Rusiji, osvoji titulu posle mnogo sezona tavorenja i gledanja u leđa CSKA i Zenitu. Ova sezone je bila razočaravajuća za najpopularniji ruski klub. Tri kola pre kraja, Evrope je dostižna samo preko kupa gde je rival u polufinalu šampion, Zenit iz Sankt Peterburga. Moskovljani ne znaju za trijumf u Premijer ligi >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Rusiji već četiri kola (samo dva boda na kontu).

Prethodne nedelje u gradskom derbiju protiv Lokomotive, italijanski stručnjak na klupi Spartaka Domeniko Tedesko je isključen krajem prvog poluvremena. On je zbog toga suspendovan do kraja šampionata. Kazna se ne odnosi na kup, pa će nekadašnji trener Šalkea moći da vodi tim u ovom takmičenju.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Spartak danas (19.30) igra u Sočiju protiv odličnog domaćina. Gosti su u nokdaunu. Osim krize igre i rezultata, prethodne nedelje su ostali bez generalnog direktora Tomasa Zorna, a neizvestan je i ostanak trenera Tedeska iako ima ugovor do juna naredne godine.

Fudbalerima Spartaka Kup Rusije je u prvom planu, pa bi domaćin mogao da kazni favorita iz Moskve. Soči je posle tri remija u prošlom kolu poražen od šampiona Zenita u gostima sa 2:1 iako je poveo protiv tima iz Sankt Peterburga. U prvom delu sezone Spartak je pobedio Soči na svom terenu sa 1:0.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Arsenal Tula i Tambov igraju derbi za opstanak (15.00). Pobednik bi mogao da napravi veliki korak ka ostanku u društvu najboljih. U prvom delu sezone, tim iz Tule je slavio u gostima sa 1:0. Zanimljivo, sva tri meča ovih rivala u prethodnih godina, a bilo je ih je tri, završena su sa samo jednim pogotkom.

Zenit je ove sezone dominirao u Rusiji, a do kraja sezone imaće priliku i za duplu krunu. Iako u poznim igračkim godinama, nekadašnji kapiten reprezentacije Srbije Branislav Ivanović imao je odličnu sezonu iza sebe. Kako pišu ruski mediji on će još godinu da ostane stanovnik Sankt Peterburga.

Iako je davno šampion, Zenit ne posustaje, ima šest uzastopnih pobeda, a u svom tim mečevima dolazilo je 3+. Najbolji tim Rusije je u nastavku sezone postigao makar po dva gola na svih pet utakmica. Ahmatu, koga sa klupe predvodi nekada veliki ruski as Igor Šalimov, ovaj duel (17.30) je veoma bitan u borbi za opstanak, a očekuje se da u startnoj postavi bude i nekadašnji fudbaler Partizana i Čukaričkog Miroslav Bogosavac.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

U prvom delu sezone mreže su mirovale u Sankt Peterburgu. Pet poslednjih utakmica ovih rivala je doalzilo 0-2 pogotka. Zenit nema nerešen ishod na gostovanjima ove sezone u Premijer ligi Rusije (11 pobeda i dva poraza).

RUSIJA 1 – 28. KOLO

Subota

15.00 (2,25) Arsenal Tula (3,20) Tambov (3,35)

17.30 (3,30) Ahmat (3,45) Zenit (2,20)

19.30 (2,80) Soči (2,95) Spartak M. (2,80)

Nedelja

15.30 (1,57) Lokomotiva M. (3,70) Ufa (7,00)

17.30 (1,55) CSKA M. (3,90) Rubin (6,75)

17.30 (1,80) Dinamo M. (3,45) Samara (4,80)

17.30 (5,20) Orenburg (3,70) Rostov (1,70)

19.30 (1,60) Krasnodar (3,80) Ural (6,00)

***kvote su podložne promenama

Tagovi:

Tagovi:
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.