Misteriozna smrt belgijskog biznismena u Moskvi (FOTO)

Izvor: Vesti-online.com, 30.Avg.2018, 19:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Misteriozna smrt belgijskog biznismena u Moskvi (FOTO)

Njegove kolege izjavile su da "nije bilo znakova da je suicidan", a mediji nagađaju da se možda radi o ubistvu.

Belgijski naučnik i menadžer koji je radio za jednog od najvećih ruskih proizvođača čelika pronađen je mrtav na ulici u Moskvi.

Bruno Čarls de Koman (61) radio je za kompaniju Novolipetsk Steel (NLMK) kao potpredsednik odeljenja za istraživanje i razvoj. Njegovo telo pronađeno je u sredu >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << na ulici u blizini njegovog stana, nedaleko od zgrade vlade u Moskvi.

Novinska agencija TASS javila je da je Koman pao iz svog stana na osmom spratu zgrade u moskovskoj ulici Serafimovič, nedaleko od Kremlja, prenosi BBC.

Senior executive at Russian steel giant Novolipetsk Steel (NLMK) Dr. Bruno Charles De Cooman, 59, fell to his death from the window of his luxury 9th-floor Moscow apartment #defenestration https://t.co/ZQh0R24xlO— Julie Laumann (@Otpor17) 29. август 2018.

Policija je pokrenula istragu i izjavila da okolnosti njegove smrti još nisu razjašnjene.

Kompanija je potvrdila De Komanovu smrt i izrazila saučešće njegovoj porodici i prijateljima.

NLMK spada u najveće ruske kompanije za proizvodnju čelika, a u vlasništvu je oligarha Vladimira Lisina, najbogatijeg Rusa. Lisin je nedavno izgubio 4% svog bogatstva, što je oko 832 miliona američkih dolara, nakon što je vrhovni ekonomski savetnik predsednika Rusije Vladimira Putina predložio povećanje poreza na rudarske kompanije.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.