Noris Kol za pobedu Budućnosti, Makabi deklasirao CSKA u Moksvi

Izvor: RTS, 11.Jan.2019, 21:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Noris Kol za pobedu Budućnosti, Makabi deklasirao CSKA u Moksvi

Košarkaši Budućnosti savladali su na svom parketu ekipu Darušafake 75:74, poenima Norisa Kola par sekundi pre kraja meča. Makabi je deklasirao CSKA u Moksvi, Baskonija je bila bolja od Gran Kanarije, Barselona je bila bolja od Panatinaikosa, dok je Bajern savladao Armani u mečevima 18. kola Evrolige.
Budućnost je slavila u derbiju začelja >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Evrolige nakon veoma neizvesnog meča. Gosti su deset sekundi do kraja poveli poenima Ozmizraka, da bi potom Noris Kol četiri sekunde do kraja pogodio težak šut za dva poena i doneo pobedu ekipi iz Podgorice.

Uz Kola koji je postigao 17, najefikasniji u redovima Budućnosti bili su Džekson sa 18 i Bitadze i Koti Klark sa po 11 poena.
Kod gostiju istakli su se Daglas sa 14 i Savaš i Evans sa po 12 postignutih poena.
Budućnost je zabeležila četvrtu pobedu u 18 mečeva i nalazi se na pretposlednjem mestu tabele Evrolige, dok je Darušafaka poslednja sa 16 poraza. 
"Ponos Izraela" je nakon 14 godina slavio u Moskvi protiv ekipe CSKA i to više nego ubedljivo.

Domaćin je nešto bolje igrao na početku svakog poluvremena, ali je Makabi veliku prednost stekao u drugoj, odnosno poslednjoj četvrtini. 
Najefikasniji u pobedi gostiju bili su Zusman sa 15, O'Brajant sa 14 i Tajus sa 12 postignutih poena.
U redovima CSKA istakli su se Klajburn i De Kolo sa po 16 poena, dok je Hanter ubacio 12.
Makabi je upisao sedmu pobedu u 18 mečeva, dok je CSKA zabeležio svoj peti poraz. 
Baskonija je upisala osmu pobedu savladavši Gran Kanariju sa 83:66.
Najefikasniji u domaćoj ekipi bili su Uertas sa 24 i Poirije sa 20 poena. U 12 porazu Gran Kanarije najefikasniji su bili Balvin sa 16 i Erikson sa 11 poena. 
Bajern je savladao Armani sa 93:87.

Nihad Đedović i Maodo Lo upisali su po 18 poena, dok je Stefan Jović dodao 14 u redovima minhenskog tima. Kod gostiju Majk Džejms postigao je 29, a Gudaitis 18 poena.
Bajern je trijumfovao deveti put ove sezone u Evroligi, dok je Armani deseti put poražen. 
Barselona je na svom parketu savladala Panatinaikos 79:68.

Ertel je postigao 23, Serafan je dodao 14, dok su se u redovima gostiju istakao Papapetru sa 17 poena.
"Blaugrana" je upisala 11. pobedu, a Panatinaikos deseti poraz. 
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Makabi savladao CSKA prvi put od fajnal fora 2014.

Izvor: Vesti-online.com, 11.Jan.2019

Ekipa Makabija iz Tel Aviva je bila bolja na gostovanju CSKA 93:76 u meču 18. kola Evrolige...Četvrta deonica je bila presudna. Gosti iz Izraela su bili konstanto blizu Crvenoj armiji, da bi preoteli tok utkamice u svoju korist pri samom kraju. Sastavu Dimitrisa Itudisa kao da je ponestalo snage u...

Nastavak na Vesti-online.com...

Ertel vodio Barsu do pobede nad "Zelenima"

Izvor: Sportske.net, 12.Jan.2019, 00:27

Tomas Ertel je bio najefikasniji pojedinac u pobedi Barselone...Barselona je na svom terenu uspela da savlada Panatinaikos sa 79:68 u okviru 18. kola Evrolige...U poslednjoj utakmici ovog kola Barselona je od samog starta krenula ozbiljno, odigrali su sjajno odbranu, primili svega 13 poena za 10 minuta...Posebno...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.