MOSKVA RIBALA BRISEL ZBOG KOSOVA! Rusi postavili BRUTALAN ZAHTEV Evropskoj uniji, vreme TEČE!

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Okt.2018, 21:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MOSKVA RIBALA BRISEL ZBOG KOSOVA! Rusi postavili BRUTALAN ZAHTEV Evropskoj uniji, vreme TEČE!

Ministarstvo inostranih poslova Rusije pozvalo je Brisel da izvrši pritisak na Prištinu radi rešavanja situacije na Kosovu, izjavio je zamenik šefa ruske diplomatije Aleksandar Gruško.

- Brisel bi trebalo da izvrši veći pritisak na Prištinu kako bi je naterao da ispuni obaveze koje je preuzela na sebe u okviru rezolucije Saveta bezbednosti UN - rekao je Gruško za list „Izvestija“.

Prema njegovim rečima, pregovori Beograda i Prištine uz posredništvo Brisela >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << treba da budu dovedeni do logičnog kraja, pre svega što se tiče normalnog funkcionisanja Zajednice srpskih opština.

Zamenik šefa diplomatije je takođe rekao da EU, preuzimajući na sebe obavezu posrednika, treba da nađe druge instrumente uticaja na kosovsku stranu koja današnji proces ne samo da sabotira već i komplikuje.

- Vidimo da se situacija na Kosovu u sferi bezbednost ne poboljšava, već pogoršava -  dodao je Gruško.

Pratite nas i na našem instagramu.
Pogledaj vesti o: Moskva,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.