MOSKVA NEZADOVOLJNA: Kako je Vučičeva kandidatura naljutila Kremlj i pokvarila Nikolićeve planove

Izvor: Press, 17.Feb.2017, 18:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MOSKVA NEZADOVOLJNA: Kako je Vučičeva kandidatura naljutila Kremlj i pokvarila Nikolićeve planove

Odluka da promeni premijersko mesto za predsedničko, koje ima manje ovlašćenja, izuzimajući možda samo u spoljnoj politici, može da znači da Vučić namerava da upravo tu sferu učini prioritetnom
Kandidatura premijera Aleksandra Vučića na predsedničkim izborima u Srbiji ozbiljno ometa planove predsednika Tomislava Nikolića >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << koji je, imajući podršku Rusije, računao na ponovni izbor, ocenjuje današnji moskovski dnevnik Komersant.

List piše da je odluka Srpske narodne stranke da podrži kandidaturu Vučića bila očekivana, jer je najuticaniji političar u Srbiji.
 
ČITAJTE ŠTAMPANO IZDANJE NA NOVINARNICA.NET - 1,33 EUR ili 160 RSD 

Odluka da promeni premijersko mesto za predsedničko, koje ima manje ovlašćenja, izuzimajući možda samo u spoljnoj politici, može da znači da Vučić namerava da upravo tu sferu učini prioritetnom.
 
View image on Twitter


  Follow
Newsweek Srbija @NewsweekRs

#NewsweekSrbija INTERVJU Oliver Ivanović: Nisu mi smestili ni Albanci ni Srbi, već politikanti iz Euleksa https://goo.gl/OGP9lA 
2:56 PM - 16 Feb 2017
    Retweets     likes




"Vučić može da drži sferu spoljne politike pod svojom kontrolom, izbegavajući sadašnje kolizije u navišem rukovodstvu države", ocenjuje Komersant.

List dodaje da je za Vučića to važno i zato što se glavnim proruskim političarem smatrao Nikolić, koji nije skrivao svoju želju da dobije i drugi mandat.


Foto: Profimedia, Vladimir Putin i Aleksandar Vučić


U slučaju da Vučić postane predsednik, biće veoma važno ko će biti naredni premijer, jer će novi predsednik pokušati da očuva kontrolu nad vladom, piše list.

Dnevnik dodaje da su beogradski mediji pisali da bi to mogao biti sadašnji ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, što bi, kao ocenjuje ruski dnevnik, bila svojevrsna kompenzacija Moskvi za odlazak sadašnjeg predsednika Nikolića, pošto se Dačić smatra ništa manje proruskim političarem od njega.
Pogledaj vesti o: Moskva,   Predsednički izbori,   Izbori

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.