MOSKVA ĆE UPOTREBITI NIKAD VIĐENO ORUŽJE: Ruski zvaničnik potvrdio zapadne sumnje

Izvor: SrbijaDanas.com, 29.Jan.2023, 13:10

MOSKVA ĆE UPOTREBITI NIKAD VIĐENO ORUŽJE: Ruski zvaničnik potvrdio zapadne sumnje

Da li će ovo promeniti način ratovanja?

- Četiri udarna robotizovana oklopna vozila "Marker“ su spremni i pripremaju se za slanje u Donbas - rekao je bivši direktor "Roskosmosa“ Dmitrij Rogozin"

Izvršni direktor kompanije iz Magnitogorska "Androidna tehnika" Evgenije Dudorov je saopštio da je počeo utovar četiri bespilotna robota "Marker", koji će zatim biti poslati u Donbas - istakao je Rogozin.

On je ranije izjavio da će u februaru >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << u zonu specijalne vojne operacije stići četiri robota "Marker“ koji će biti u obaveštajnoj varijanti i udarnoj verziji.

Roboti će učestvovati u borbama nakon testiranja na poligonu.

On je naveo da ovaj robot moći da automatski uništava tenkove "abrams“ i "leopard“ i druge mašine pomoću elektronskog kataloga u kontrolnom sistemu sa slikama neprijateljske tehnike.
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.