Lukašenko: S bratskom Rusijom nećemo prekidati odnose ni za kakav novac

Izvor: Vostok.rs, 26.Jul.2019, 17:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lukašenko: S bratskom Rusijom nećemo prekidati odnose ni za kakav novac

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko odgovorio je ministru spoljnih poslova Letonije Edgaru Rinkeviču, koji je rekao da je Riga zabrinuta zbog sve dublje integracije Minska i Moskve. "Želimo dobre odnose sa Zapadnom Evropom, Evropom uopšte, Evropskom unijom, Sjedinjenim Američkim Državama. Razumem šta su EU i Amerika, ali ni u kom slučaju nećemo prekidati naše odnose, za bilo kakav novac, sa bratskom Rusijom", rekao je Lukašenko na sastanku sa Rinkevičem u Minsku.
On je dodao da u Belorusiji niko neće gledati ispod oka državu koja im je u teškim trenucima uvek pružala oslonac, prenose RIA Novosti. "To je naša Rusija, to su naši ljudi koji nas poštuju", naglasio je Lukašenko. On je pozvao da se shvati da je Belorusija suverena država. "Tako će uvek biti, makar dok sam ja predsednik, to je sigurno", zaključio je Lukašenko.
Pogledaj vesti o: Moskva,   Evropska Unija

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.