Litija SPC u Podgorici povodom Svetog Simeona i protiv vjerskog zakona

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 29.Feb.2020, 16:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Litija SPC u Podgorici povodom Svetog Simeona i protiv 'vjerskog zakona'

U glavnom gradu Crne Gore održana je nova litija Srpske pravoslavne crkve u znak protesta protiv Zakona o slobodi vjeroispovijesti, ali i povodom proslave Svetog Simeona. Litiju je predvodio mitropolit Onufrije, predstavnik Moskovskog patrijarhata u Ukrajini, zajedno s mitropolitom Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori Amfilohijem, koji je ponovio poziv vlastima da povuku sporni zakon.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Litija SPC u Podgorici: Povucite zakon o slobodi vjeroispovijesti

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 29.Feb.2020

Srpska pravoslavna crkva (SPC) održala je u Podgorici liturgiju i litiju povodom praznika Svetog Simeona, sa koje je ponovljen poziv crngorskim vlastima da povuku Zakon o slobodi vjeroispovijesti. Litiju je predvodio mitropolit Onufrije, predstavnik Moskovskog patrijarhata u Ukrajini, zajedno s mitropolitom...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.