Lider Hamasa i Lavrov će razgovarati o situaciji u Pojasu Gaze

Izvor: Vostok.rs, 29.Dec.2018, 11:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lider Hamasa i Lavrov će razgovarati o situaciji u Pojasu Gaze

Lider Hamasa Ismail Hanija posetiće Moskvu 15. januara i tom prilikom razgovaraće sa ruskim šefom diplomatije Sergejom Lavrovom o situaciji u Pojasu Gaze, kao i o zadacima koji su neophodni da se sprovedu u delo kako bi se postiglo „palestinsko nacionalno jedinstvo“, izjavio je pomoćnik ruskog ministra inostranih poslova Mihail Bogdanov.
Pored toga, lider Hamasa će sa Lavrovom razgovarati i o situaciji na Bliskom istoku, kao i o celokupnoj situaciji u vezi sa okupiranim palestinskim teritorijama. Bogdanov se osvrnuo i na situaciji u Siriji rekavši da je planirano da naredni susret garanta „astanske trojke“ bude održan početkom sledeće godine u Moskvi. „Naš je red da budemo domaćini samita učesnika astanskog samita. Lideri Turske, Irana i Rusije sastaće se u Moskvi početkom naredne godine“, precizirao je Bogdanov. On nije mogao da navede tačan datum tog sastanka, ali je rekao da će se to dogoditi u prvoj polovini januara.

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.