Izvor: MozzartSport.com, 29.Nov.2021, 20:30

Ledena moskovska zima: Spartak bliži začelju nego vrhu, Lokomotivi neophodan dobar remont

Loše serije dva velikana ruskog fudbala nastavljene i ovog ponedeljka

Izgleda da je ove sezone vreme za promenu poretka u Moskvi. Nekadašnji velikan Dinamo podigao se na noge i posle 16 kola jedini je koji koliko-toliko parira vodećem Zenitu (zaostaje četiri boda).

Dugo su plavo-beli bili u senci komšijskih klubova, međutim, pronašli su način ne samo da im pariraju već i da budu uspešniji od njih. Videćemo dokle će izdržati, ali po trenutnom stanju >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << stvari, na Lav Jašin stadionu ne moraju da brinu.

CSKA je u nedelju izgubio kod kuće od Zenita 0:2 i ostao na šestom mestu Premijer lige, sa samo jednim bodom u poslednje četiri utakmice. Spartak i Lokomotiva imaju još gore serije, koje su produžene ovog ponedeljka.

Crveno-beli su protiv Ufe u gostima odigrali samo 1:1, što im je šesti prvenstveni meč u nizu bez pobede, a među njima je i ubedljivih 7:1 od Zenita. Do boda na ovom gostovanju stigli su zahvaljujući penalu koji je u 95. minutu realizovao Aleksander Sobolev.

Što se tiče zeleno-crvenih, oni su izgubili u Tuli od Arsenala 1:3 (0:2). Tim koji s klupe vodi bivši trener Crvene zvezde Miodrag Božović u prošlom kolu je poražen 1:5 od Dinama, ali je današnjom utakmicom uspeo da prekine niz od tri meča bez pobede. I da Lokomotivu ostavi na samo tri pobede u prethodnih 10 mečeva ruskog prvenstva, a samo tri u 15 utakmica ako računamo sva takmičenja.

Već u prvom poluvremenu domaćin je stekao lepih dva gola prednosti, a za manje od 15 minuta igre u nastavku postigao i treći gol. Gosti su tek u nadoknadi uspeli da ublaže poraz.

Otišao je Ralf Rangnik u Mančester junajted, ali je ostavio haos iza sebe u Moskvi. Prvo je na opšte iznenađenje smenio Marka Nikolića, a onda se povukao, ostavivši na cedilu zemljaka Markusa Gizdola, koji je doveden umesto srpskog trenera.

Lokomotiva je, ipak, i dalje na solidnom četvrtom mestu, dok je Spartak trenutno na desetoj poziciji i po bodovima bliži poslednjeplasiranom Uralu, nego vodećem Zenitu.

RUSIJA 1 – 16. KOLO

Subota

Ural – Soči  1:1 (1:0)

/Avgustinjak 34 – Noboa 68/

Ahmat – Rostov 2:0 (1:0)

/Poljarus 26pen, Sebaj 76/

Himki – Krasnodar 3:3 (0:1)

/Nabijulin 54, Glušakov 56, Dolgov 71 – Klaeson 6, Kabelja 67, Iljin 80/

Nedelja

Nižnji Novgorod - Krila Sovjetov 0:0

Rubin - Dinamo Moskva 2:3 (1:1)

/Bakaev 30, Drejer 49pen – Makarov 18, Balbuena 68, Šimanski 85/

CSKA Moskva - Zenit 0:2 (0:1)

/Klaudinjo 34, Mostovoj 90+5/

Ponedeljak

Ufa - Spartak 1:1 (0:0)

/Nikitin 71 - Sobolev 90+5 pen/

Arsenal Tula - Lokomotiva 3:1 (2:0)

/Klusevič 17, Markov 40, Kostadinov 58 - Pablo 90+3/

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.