Lavrov: Odgovorićemo na odluku SAD o zatvaranju konzulata Rusije u San Francisku

Izvor: Vostok.rs, 01.Sep.2017, 10:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lavrov: Odgovorićemo na odluku SAD o zatvaranju konzulata Rusije u San Francisku

Moskva ne traži svađu sa Sjedinjenim Američkim Državama i uvek će biti prijateljski nastrojena prema američkom narodu. Za tango je potrebno dvoje, a zasad, po mom mišljenju, naši američki partneri iznova igraju individualni brejkdens, izjavio je ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov.

„Kako je predsednik više puta rekao, mi ne tražimo svađu sa ovom državom. Uvek smo bili prijateljski nastrojeni prema američkom narodu, pa i sada smo otvoreni za konstruktivnu saradnju tamo gde to odgovara ruskim interesima“, rekao je Lavrov obraćajući se studentima Moskovskog državnog univerziteta za međunarodne odnose.

Prema njegovim rečima, Moskva iskreno želi da „bilateralna politička atmosfera bude normalna“. „Ali, kao što znate, za tango je potrebno dvoje, a zasad, po mom mišljenju, naši američki partneri iznova igraju individualni brejkdens“, istakao je ruski ministar.

„Mi ćemo nastaviti da promovišemo pozitivan program i pristup uzajamnog poštovanja“, dodao je Lavrov.  

Rusija je zabrinuta zbog napora NATO-a da promeni vojno-političku situaciju na evroatlantskom području, izjavio je ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov prilikom obraćanja studentima Moskovskog državnog univerziteta za međunarodne odnose.

„Posebno zabrinjavaju stalni napori NATO-a da promeni vojno-političku situaciju u evroatlantskom regionu, uključujući povećanje vojnog prisustva i infrastrukture u regionima koji se graniče sa Rusijom, uključujući, naravno, stvaranje evropskog segmenta američke globalne protivraketne odbrane“, rekao je Lavrov.  

Moskva se nada da će zdrav razum omogućiti i da se obnove odnosi Rusije i Evropske unije, rekao je ministar Lavrov.

„Nadamo se da će zdrav razum i politička mudrost omogućiti da obnovimo naše odnose sa Evropskom unijom i njenim članovima“, istakao je ruski ministar.

On je istovremeno dodao da obnavljanje odnosa treba da se odvija na osnovu „istinskog dobrosusedstva, predvidljivosti i otvorenosti“.

Moskva će odreagovati na odluku SAD da zatvori generalni konzulat Rusije u San Francisku čim završi analizu ovog poteza Vašingtona, izjavio je ruski ministar spoljnih poslova.

„Mi smo tek sinoć dobili detaljnu notu i bavimo se time. Odreagovaćemo čim završimo ovu analizu“, naglasio je Lavrov.



Sjedinjene Američke Države su u četvrtak uveče najavile nova ograničenja u radu ruskih diplomatskih predstavništava u SAD, prema kojima se od 2. septembra zatvara generalni konzulat Ruske Federacije u San Francisku i konzularni objekti u Vašingtonu i Njujorku.

Čitajte više na Ruski vazdušni udari u Siriji - iz minuta u minut
  
Čitajte više na Ukrajina i Novorusija iz minuta u minut
 

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Lavrov: Za tango je potrebno dvoje, a SAD igraju brejkdens

Izvor: B92, 01.Sep.2017

Moskva -- Moskva ne traži svađu sa SAD i uvek će biti prijateljski nastrojena prema američkom narodu, rekao je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov..."Za tango je potrebno dvoje, a zasad, po mom mišljenju, naši američki partneri iznova igraju individualni brejkdens", izjavio je Lavrov..."Kako...

Nastavak na B92...

Lavrov: Za tango je potrebno dvoje, SAD uporno igraju BREJKDENS

Izvor: Blic, 01.Sep.2017

Moskva ne traži svadju sa Sjedinjenim Americkim Državama i uvek će biti prijateljski nastrojena prema američkom narodu, ali za tango je potrebno dvoje, a zasad, po mom mišljenju, naši americki partneri iznova igraju individualni brejkdens, izjavio je ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov...-...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.