Lavrov: Ne želimo trku u naoružanju, ali ćemo reagovati vojnotehničkim sredstvima na pretnje

Izvor: Vostok.rs, 04.Feb.2019, 13:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lavrov: Ne želimo trku u naoružanju, ali ćemo reagovati vojnotehničkim sredstvima na pretnje

Rusija ne želi trku u naoružanju, Moskva će vojnotehničkim sredstvima reagovati na pretnje koje nastaju izlaskom SAD iz Sporazuma o likvidaciji raketa srednjeg i kratkog dometa, izjavio je šef ruske diplomatije Sergej Lavrov, koji se nalazi u radnoj poseti Biškeku.
„Mi ne želimo trku u naoružanju, to je bila karakteristika epohe Hladnog rata. To je predsednik jasno rekao. Mi ćemo nesumnjivo reagovati vojnotehničkim sredstvima na te pretnje koje se stvaraju izlaskom SAD iz Sporazuma o likvidaciji raketa srednjeg i kratkog dometa“, rekao je Lavrov na Kirgijsko-ruskom slovenskom univerzitetu.   „Nastupila je nova epoha koju karakteriše to što su SAD krenule na slamanje čitavog sistema kontrole naoružanja, sistema ograničenja strateških ofanzivnog naoružanja. To je žalosno“, dodao je on. Ministarstvo spoljnih poslova Rusije je saopštilo da su države NATO-a odbile konstruktivni dijalog o sistemima MK-41, koji su raspoređeni u Rumuniji i koji će se pojaviti u Poljskoj, o tome da li su one u skladu sa Sporazumom o likvidaciji raketa srednjeg i kratkog dometa.
„Ti kompleksi su integrisani u sistem PRO NATO-a i zato je Alijansa takođe odgovorna za kršenje sporazuma“, navodi se u saopštenju.    
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.