Lavrov: Moskva je umorna, u izbore se mešali drugi

Izvor: B92, 18.Jan.2017, 19:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lavrov: Moskva je umorna, u izbore se mešali drugi

Moskva -- Visoki zvaničnici Velike Britanije, Nemačke i Francuske duboko su se umešali u unutrašnju politiku SAD, rekao je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov.

Kako je rekao, ti zvaničnici su otvoreno učestvovali u kampanji za Hilari Klinton i “demonizovali“ Donalda Trampa.

Lavrov se obratio novinarima nakon sastanka sa austrijskim ministrom spoljnih poslova Sebastijanom Kurcom i rekao da je Moskva “umorna od optužbi da se mešala >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u američke izbore“.

Kako kaže, vreme je da se saznaju činjenice.

“Američki saveznici su se duboko umešali u unutrašnju politiku. Primetili smo da su Anegela Merkel, Fransoa Oland, Tereza Mej i drugi evropski lideri to radili“, rekao je on.

Takođe, rekao je da su neki od tih lidera otvoreno govorili protiv Trampa i naveo nemačkog diplomatu Franka Valtera Štajnmajera koji je Trampa nazvao “propovednikom mržnje“.

Britanski ministar spoljnih poslova Boris Džonson rekao je da Tramp nije podoban za američkog predsednika.

“Tramp je rekao da ako promocija američkih interesa dovodi do šanse za saradnjom sa Rusijom, bilo bi glupo ne uraditi to. Naš cilj je isti, gde se naši interesi sjedinjavaju, moramo biti spremni da radimo zajedno sa SAD, kao i sa EU ili NATO“, rekao je Lavrov.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Lavrov: Britanija, Njemačka i Francuska se umiješali u unutrašnju politiku SAD, ne mi

Izvor: Nezavisne Novine, 18.Jan.2017

MOSKVA - Visoki zvaničnici Velike Britanije, Njemačke i Francuske duboko su se umiješali u unutrašnju politiku SAD, rekao je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov...Kako je rekao, ti zvaničnici su otvoreno učestvovali u kampanji za Hilari Klinton i “demonizovali“ Donalda Trampa...Lavrov...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.