Lavrov: Izbegavati drastične akcije u Omanskom zalivu

Izvor: B92, 18.Jun.2019, 16:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lavrov: Izbegavati drastične akcije u Omanskom zalivu

Moskva -- Moskva poziva sve zainteresovane strane da izbegnu drastične akcije vezane za incident sa tankerima u Omanskom zalivu, rekao je Sergej Lavrov.

"Situacija je alarmantna. Ne bih odmah davao negativne i katastrofalne prognoze", rekao je ruski ministar inostranih poslova.

"Moramo da pozovemo sve strane da se uzdrže i izbegnu drastičnu akciju zasnovanu na istoj logici koju Zapad koristi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u mnogim drugim slučajevima, nazvanim "vrlo verovatnim", naveo je Lavrov.

Svi oni "vrlo verovatni" i "gotovo sigurni" slučajevi se odnose na pitanja koja su ozbiljna da bi se prema njima odnosilo na jednostavan način", dodao je on

"Ključ za normalizaciju situacije u ovom području je uspostavljanje dijaloga između svih zemalja u Persijskom zalivu", rekao je Lavrov.

"Između arapskih monarhija i Irana uz podršku njihovih suseda, Arapske lige, Organizacije za islamsku saradnju, pet stalnih članica Saveta bezbednosti UN, Evropske unije", zaključio je ruski šef diplomatije.
Pogledaj vesti o: Incident

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.