LICEMERJE KAKVO SVET NE PAMTI: Rusi svesrdno pomažu Evropi, Briselu ne pada na pamet da UKINE SANKCIJE Moskvi

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Apr.2020, 17:01

LICEMERJE KAKVO SVET NE PAMTI: Rusi svesrdno pomažu Evropi, Briselu ne pada na pamet da UKINE SANKCIJE Moskvi

Sa druge strane Italiji je EU poslala simboličnu pomoć.

Rukovodstvo EU ne vidi problem u zadržavanju sankcija Rusiji u uslovima pandemije virusa korone, saopštio je portparol Evropske komisije Piter Stano tokom video-konferencije u Briselu.

Po mišljenju Pitera Stana, sankcije "ne potkopavaju mogućnosti Rusije da se bori protiv virusa korone".

U petak je šef diplomatije EU Žozep >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Borelj podržao generalnog sekretara UN Antonija Gutereša, koji je pozvao države G20 da ukinu sankcije drugim državama kako bi olakšale borbu protiv pandemije korone.

- Sankcije ne smeju da budu prepreka za hitnu isporuku medicinske pomoći za borbu protiv korone. Mi radimo na saopštenju kojim ćemo podržati generalnog sekretara UN. Videćemo da li će ga podržati države-članice - rekao je Borelj.

Italija, država koja i sa koronavirusom pretrpela najveće gubitke i čiji je zdravstveni sistem naglim povećanjem broja obolelih bačen na kolena, do sada je iz EU dobila gotovo simboličnu pomoć.

Ali nephodna oprema, stručnjaci i sanitetski materijal stigli su u velikim količinama upravo iz Rusije.

Pogledajte rezultate
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.