Kremlj: Moskva nastavlja sa podrškom sirijskoj vojsci u borbi protiv terorizma

Izvor: Vostok.rs, 05.Apr.2017, 14:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kremlj: Moskva nastavlja sa podrškom sirijskoj vojsci u borbi protiv terorizma

Moskva će nastaviti da podržava sirijsku vojsku u njihovoj borbi protiv terorizma, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov, nakon što mu je postavljeno pitanje da li se ruska politika promenila posle hemijskog napada u pokrajini Idlib.

Peskov je naveo saopštenje ruske vojske, kojim je ukazano da je kontaminacija prouzrokovana oštećenjem skladišta hemijskog oružja "pobunjenika".

"Čuli ste saopštenje Ministarstva odbrane i ja nemam ništa da dodam na navedene činjenice. Ruska Federacija nastavlja rad kako bi podržala borbu protiv terorizma i oslobođenje zemlje koju sprovode sirijske snage", rekao je Peskov.



"Vršilac dužnosti ruskog izaslanika u UN će izneti ovu poziciju tokom hitnog sastanka Saveta bezbednosti, koji je sazvan nakon incidenta u Siriji", dodao je Peskov.

Najmanje 70 ljudi, među kojima 11 dece, je poginulo u pokrajini Idlib od posledica hemijskog oružja u utorak ujutro. "Pobunjenici" su optužili sirijsku vojsku da bombarduje grad sa hemijskomm municijom, a koje optužbe su podržane od brojnih zapadnih vlada.

Čitajte više na Ruski vazdušni udari u Siriji - iz minuta u minut
RT, Vostok

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Moskva: Nedopustivo apokaliptički tvrditi da je Asad odgovoran za napad

Izvor: Vesti-online.com, 05.Apr.2017

Moskva smatra da je neodpustivo da SAD i Evropa na apokaliptički način tvrde da je sirijska vojska odgovorna za nanošenje vazdušnog napada sa upotrebom hemijskog oružja u sirijskoj provinciji Idlib, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov...Upitan kako će Rusija reagovati u slučaju da Evropa...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.